Οριστική συμφωνία για το Brexit

Λευκός καπνός στις Βρυξέλλες, καθώς όπως όλα δείχνουν υπάρχει συμφωνία για το Brexit.
Η συμφωνία αυτή επετεύχθη μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον από τη μία πλευρά και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν από την άλλη. Στη συμφωνία για το Brexit, οι δύο πλευρές ισχυρίζονται πως κατέληξαν σε αμοιβαία επωφελή και δίκαιη συμφωνία τόσο για τις πολιτικές προεκτάσεις της αποχώρησης της Βρετανίας, όσο όμως και για το ακανθώδες ζήτημα της Ιρλανδίας και των «σκληρών συνόρων» με την Βόρεια Ιρλανδία.

Μπόρις Τζόνσον: Έχουμε μια εξαιρετική συμφωνία για το Brexit
«Έχουμε μια εξαιρετική νέα συμφωνία που μας δίνει πίσω τον έλεγχο – τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε με άλλες προτεραιότητες που στοιχίζουν στη ζωή μας, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την εγκληματικότητα και το περιβάλλον» έγραψε αμέσως ο Μπόρις Τζόνσον.

Γιούνκερ: Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για Brexit
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Εκεί που υπάρχει θέληση, υπάρχει και συμφωνία – έχουμε μία! Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία συμφωνία για την ΕΕ και τη Μεγάλης Βρετανίας και είναι μια απόδειξη στην δέσμευσή να βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στη Σύνοδο Κορυφής να δεχτεί την συμφωνία».

loading...