Τράγκας: Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε – Οι μετανάστες έχουν καταλάβει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε δυνατά. Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν.

Η Τουρκία εισβάλλει στη Συρία και το Ιράκ. Στο οικόπεδο 7 της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν καταπλεύσει 20 τουρκικά πλοία. Ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία σε ασκήσεις με πολεμικά πυρά στην Κάρπαθο.

Οι μετανάστες έχουν καταλάβει πλέον τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και αποτελούν de facto παρουσία στη ζωή των κατοίκων, χωρίς να μπορεί η κυβέρνηση να κάνει οτιδήποτε. Οι Αμερικανοί μας ζητάνε να ξεκινήσουμε ευρύτατο διάλογο με την Αλβανία και τα Σκόπια και να τα βοηθήσουμε να ενταχθούν στην Ευρώπη, ενώ για την Τουρκία μας ζητάνε νέα διεθνή συμφωνία που θα καθορίζει τα πάντα στο Αιγαίο. Αυτό συμπεραίνεται από συγκεκριμένη παράγραφο του κοινού ανακοινωθέντος μεταξύ των δύο χωρών. Από τη συγκεκριμένη παράγραφο λείπει οποιαδήποτε αναφορά στο σεβασμό του Δικαίου της θάλασσας, το οποίο δεν έχουν αποδεχθεί ούτε η Τουρκία, ούτε οι ΗΠΑ.

Όλα δείχνουν ότι εντός του 2020, όπως σημειώνει και η Εστία στο πρωτοσέλιδο θέμα της, θα τροχοδομηθεί ελληνοτουρκικός διάλογος με αντικείμενο την επίλυση των διαφορών με διεθνή συμφωνία και όχι με παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο.

Την ίδια ώρα και ενώ αυτά συμβαίνουν γύρω μας, με πιθανή εμπλοκή της Γαλλίας στην Κύπρο, εδώ στην Αθήνα διαπιστώνουμε ότι η εκτελεστική εξουσία έχει μολύνει πλήρως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και από την άλλη πλευρά, ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί συναγελάζονται στα παρασκήνια πολιτικούς τους οποίους εξυπηρετούν ή εξυπηρετούνται. Ένα μνημονιακό κράτος, βαθύτατα διαβρωμένο, μέχρι μυελού οστών.

Η Βουλή αποφάσισε προανακριτική επιτροπή για τον κο Παπαγγελόπουλο, όπως αναμενόταν. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραπέμπεται χωρίς καμία ουσιαστική και τεκμηριωμένη απόδειξη, αφού στις καταθέσεις δύο δικαστικών λειτουργών, της κας Ράικου και του κου Αγγελή αναφέρεται με τον κωδικό Ρασπούτιν. Δηλαδή στην περίφημη υπόθεση Novartis είχαμε 3 κουκουλοφόρους και το φάντασμα του Ρασπούτιν να περιφέρεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων και στους χώρους της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Αυτά είναι κωμικά πράγματα και αρμόζουν μόνο σε χώρα, η οποία σταδιακά οδηγείται σε εδαφική συρρίκνωση και πλήρη απώλεια κάθε έννοιας ανεξαρτησίας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Όπως πολύ σωστά είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος, η ΝΔ και η κυβέρνηση έπιασε το πιστόλι και άφησε το δολοφόνο ελεύθερο. Έπιασαν τον ηθικό αυτουργό και άφησαν απέξω το φυσικό αυτουργό. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται, όπου οι πρωθυπουργοί είναι αγιογραφίες και ο ένας καλύπτει τον άλλον, φοβούμενος το δικό του μέλλον.

Η ανάγνωση των καταθέσεων του κου Αγγελή και της κας Ράικου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο τεκμηριωμένο για τον κο Παπαγγελόπουλο. Μπορεί να έχει κάνει τα χίλια, αλλά οι κατήγοροί του έχουν μία άδετη από πλευράς στοιχείων και επομένως άδικη κατηγορία. Όσο άδετες και άδειες από πλευράς στοιχείων ήταν και οι καταθέσεις των τριών κουκουλοφόρων.

Αν μάλιστα λάβω υπόψη μου όσα είπε για τις οικογενειακές σχέσεις του με την κα Ράικου και τις παρακλήσεις της να μεσολαβήσει για συνάντηση με το Σαμαρά, τότε η πορεία της υπόθεσης Novartis θα αποτελέσει πηγή εντάσεων στο εσωτερικό της ΝΔ και νέων τριβών μεταξύ Σαμαρικών, Καραμανλικών και Μητσοτακικών. Ο Παπαγγελόπουλος δεν πέταξε τυχαία όλες τις μηνύσεις που έχει κάνει ο Σαμαράς στον αείμνηστο Μητσοτάκη, ούτε θα αφήσει να πέσει κάτω το μίσος μεταξύ Αντώνη και Ντόρας.

Στην πορεία θα πυροδοτηθεί δεόντως η όλη κατάσταση. Άλλωστε χθες απευθυνόταν συνεχώς προς τη ΝΔ, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις στενές σχέσεις που είχε μαζί της και βέβαια ειδικά με τον Κώστα Καραμανλή.

Φυσικά ο Τσίπρας τον κάλυψε πλήρως. Ο Μητσοτάκης δεν ήταν εκεί. Οι υπουργοί δεν ήταν εκεί. Και όσοι Έλληνες πολίτες παρακολούθησαν την υπόθεση κατάλαβαν… Εκείνο που πραγματικά ήταν σωστό, ήταν η αναφορά του Παπαγγελόπουλου στο ρόλο και την προσωπικότητα του Ρασπούτιν. Πραγματικά, ο μοναχός πίστευε στο αχαλίνωτο σεξ που οδηγεί στη θέωση. Θα μπορούσε να πει κάποιος για τον Παπαγγελόπουλο ότι είναι Μακιαβέλι και να το αποδείξει αλλά πρωταγωνιστής σε αχαλίνωτο σεξ που οδηγεί στη θέωση, δεν μπορείς να πεις ότι είναι.

Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Την ώρα που ο Τραμπ, όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στρίβει προς τον Ερντογάν, κλείνει ένα ακόμη ραντεβού μαζί του για τις 13 Νοεμβρίου, ενώ ο Μητσοτάκης περιμένει στην ουρά για μια φωτογραφία.

Η εισβολή στη Συρία, θα φέρει περισσότερους μετανάστες στην Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης θα οδηγηθεί σε μια σειρά συμφωνιών με τους Τούρκους και θα υποχρεωθεί να προωθήσει τα συμφέροντα των Αλβανών και των Σκοπιανών στην Ευρώπη. Έχει ήδη, όπως προκύπτει από το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, δεσμευτεί για εξοπλισμούς, Αιγαίο, αέριο και λιμάνια.

loading...