Απειλές κατά της ζωής του καταγγέλει ο Μ.Ακιντζί

Φάκελο με στοιχεία για τις απειλές, τις ύβρεις και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί και μέλη της οικογένειάς του επέδωσαν σήμερα στην «αστυνομία» και την «εισαγγελία» στα κατεχόμενα εκπρόσωποι του.

Ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Γκιουρντά Χιουντάογλου επέδωσε στον φάκελο στον «γενικό εισαγγελέα» και ο «διευθυντής του γραφείου του προέδρου», Τζενκ Γκιουρτζιάγ στον «αρχηγό της αστυνομίας».

Ο ίδιος φάκελος δόθηκε και στην τουρκική «πρεσβεία» στη Λευκωσία.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται ότι με τον φάκελο που παραδόθηκε και στους δύο «θεσμούς» ζητείται η λήψη μέτρων εναντίον των ατόμων που έχουν απειλήσει την ζωή του Μ.Ακιντζί και της οικογένειάς του.

Πολλοί από αυτούς που εκτοξεύουν απειλές εναντίον του Ακιντζί είναι χρήστες ενεργών λογαριασμών στην Τουρκία, ενώ υπάρχουν και «υπήκοοι» του ψευδοκράτους, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο «αρχηγός αστυνομίας», Σουλεϊμάν Μανάβογλου ανέφερε ότι ήδη η «αστυνομία» έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα και ο φάκελος με τα στοιχεία αυτά θα προστεθεί στην έρευνά του και «θα γίνει τάχιστα αυτό που πρέπει».

Ο δε «γενικός εισαγγελέας», Μπεχίτς Οζτούρκ ανέφερε ότι θα εργαστεί με ευαισθησία πάνω στο θέμα.

Χωρίς καθυστέρηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, κάνοντας τις απαραίτητες τεχνολογικές διαπιστώσεις και για άλλα παρόμοια μηνύματα (αναρτήσεις) από τις αρμόδιες υπηρεσίες της «αστυνομίας», θα γίνουν όλες οι αναγκαίες νομικές διαδικασίες εναντίον αυτών που έκαναν τις αναρτήσεις.

Ο Ακιντζί δέχεται τις απειλές μετά την ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία έπαιρνε αποστάσεις από την επιχείρηση στην Συρία, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε «Ειρηνική Άνοιξη» δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».
Η ανάρτηση προκάλεσε και την οργή του Ερντογάν, αναγκάζοντας τον Ακιντζί να την διαγράψει. Μάλιστα ο Ακιντζί υποστήριξε πως η ανάρτησή του παρερμηνεύτηκε.

loading...