Άθλιος εκβιασμός Σοϊλού: Σταματήστε να «αγκαλιάζετε» γκιουλενιστές και θα σταματήσουμε να στέλνουμε μετανάστες

Εκβιαστική προειδοποίηση προς την Ελλάδα φαίνεται πως έστειλε η Τουρκία μέσω των Ευρωπαίων αξιωματούχων, που την επισκέφθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή το ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού. Θυμάστε τους… τεμενάδες που ακούσαμε από τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ; Ε, φαίνεται πως αφού ευχαρίστησε τους Τούρκους, ο Γερμανός αξιωματούχος άκουσε και τα παραπονάκια τους…

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές, αν θέλει να μειώσουμε τις ροές», διαμήνυσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μιλιέτ», ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κατά τη διάρκεια της συνάντησης Τουρκίας-Ε.Ε. για το προσφυγικό στην Άγκυρα την περασμένη Πέμπτη.

Εκτός του ότι ζήτησε πιο τακτική και γρήγορη ροή των κεφαλαίων για τους πρόσφυγες (δηλ. λεφτά), η Τουρκία μετέφερε και το μήνυμά της προς την Αθήνα. «Αν η Ελλάδα σταματήσει να αγκαλιάζει τους γκιουλενιστές και τους στέλνει πίσω στην Τουρκία, τότε η μεταναστευτική ροή προς τα νησιά του Αιγαίου θα μειωθεί», φέρεται να είπε η Άγκυρα στην Ε.Ε., ρίχνοντας την ευθύνη για την αύξηση του κύματος των μεταναστών στην Ελλάδα στην πολιτική που εφαρμόζει η χώρα μας απέναντι στους διωκόμενους γκιουλενιστές, παρέχοντας καταφύγιο ή ακόμη και άσυλο.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ζήτησε επίσης, σύμφωνα πάντα με «Μιλιέτ», προκειμένου να ενισχυθεί η ευρω-τουρκική συνεργασία στο καυτό θέμα της μετανάστευσης, μεγαλύτερη επικοινωνία με τα ελληνικά νησιά καθώς επίσης και περισσότερα σκάφη και υλική βοήθεια.

loading...