Άνω – κάτω η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – Ενόψει ιστορικής αντίδρασης από Μόσχα για ουκρανικό – Στο Αγιον Ορος ο Βαρθολομαίος

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί η Ορθοδοξία τις κινήσεις που γίνονται με φόντο το ουκρανικό και την αναγνώριση της ουκρανικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας και αναμένεται να συζητήσει την απόφαση που έλαβε το Σάββατο η Αθήνα. Θα πράξει αναλόγως όπως με το Οικουμενικό Πατριαρχείο επιλέγοντας να διακόψει την κοινωνία ή θα κινηθεί διαφορετικά; Αυτό είναι το ερώτημα που όλοι αναμένουν με αγωνία.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο TASS ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων τόνισε μεταξύ άλλων πως η κατάσταση θα συζητηθεί λεπτομερώς. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι η διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που αποφάσισε το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν είχε καμία αρνητική επίδραση στην εσωτερική ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Διαβάστε εδώ:  Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη στον απόηχο της απόφασης για το ουκρανικό
Την Παρασκευή φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, που μεταξύ άλλων θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Αχειροποίητο και πληροφορίες αναφέρουν πως το παρών θα δώσει και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Εκεί για πρώτη φορά να μνημονευτεί ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Αγιο Ορος.

https://www.vimaorthodoxias.gr

loading...