Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών – Πως γίνεται και τι χρειάζεστε

Για το χρονικό διάστημα από τις 16 έως 27 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοικτό το ηλεκτρονικό σύστημα για τους φοιτητές οι οποίοι ενδιαφέρονται να πάρουν μετεγγραφή.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το συγκεκριμένο διάστημα θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών της χώρας, για τις εξής περιπτώσεις:

Μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους
Αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές
Φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Ελληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.
Μετεγγραφές φοιτητών: Πώς γίνεται η αίτηση, τι χρειάζεται

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδας του υπουργείου, www.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους, κατά το διάστημα υποβολής των αιτήσεων. Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους έχει χορηγηθεί από τη γραμματεία της σχολής ή του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδεία, τα αποτελέσματα των μετεγγραφών θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την σχετική εγκύκλιο, που είναι ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

loading...