Δεν το περιμέναμε: Ξεσηκώθηκαν κατά της Νέας Τάξης οι Ολλανδοί

Χιλιάδες αγρότες διαδήλωσαν στη Χάγη μαζί με τα τρακτέρ τους,
για να καταγγείλουν την πολιτική της ολλανδικής κυβέρνησης στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εκτιμώντας ότι ο τομέας τους έγινε «άδικα» ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Οι αγρότες ήρθαν στη Χάγη από κάθε γωνιά της Ολλανδίας μαζί με τα τρακτέρ τους, με αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμα στους δρόμους της χώρας να φθάσει περίπου τα 1000 χλμ, κάτι το πρωτόγνωρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η πομπή των αγροτικών οχημάτων έφθασε στη συνοικία Σεβενίνγκεν προτού κατευθυνθεί στο κέντρο της Χάγης. Η αστυνομία τους απέκλεισε την πρόσβαση στους δρόμους που οδηγούσαν στο κοινοβούλιο.

Οι αγρότες διαδηλώνουν μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση μιας έκθεσης από την κυβέρνηση, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δραστική μείωση των κοπαδιών, ιδίως των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων, προκειμένου να μειώσουν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Νιώθουμε πως όλα τα μέτρα για το κλίμα… βασίζονται στους ώμους μας. Και αυτό μας εκνευρίζει» δήλωσε ο Σάντερ Περεμπούμ, ένας 37χρονος αγρότης.

«Θέλουμε να κάνουμε κάτι για το κλίμα (…) και θέλουμε να το κάνουμε όλοι μαζί, μαζί με όλον τον κόσμο στην Ολλανδία. Δεν είναι μονάχα οι αγρότες που καλούνται να πληρώσουν το τίμημα» συνέχισε, σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Θέλω οι αγρότες που επιθυμούν να παραμείνουν αγρότες και που θέλουν να μεταβιβάσουν τις εκτάσεις τους στα παιδιά τους να μπορούν να συνεχίζουν να το κάνουν. Θα σας βοηθήσουμε για να προετοιμαστείτε για το μέλλον» διαβεβαίωσε η υπουργός Γεωργίας Κάρολα Σχούτεν, που μίλησε στους διαδηλωτές.

loading...