Δίκη ΧΑ – Κασιδιάρης: Δεν ήξερα τον Ρουπακιά – Κατασκευασμένες οι κατηγορίες σε βάρος του κόμματος

Επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά – «Δεν θα απολογηθώ για τις ιδεολογικές μου απόψεις» είπε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Με επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία έβαλε στο στόχαστρο την Χρυσή Αυγή επειδή ανέβαιναν τα ποσοστά της και έκοβε ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία, απολογείται σήμερα ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στο δικαστήριο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κρατώντας ένα φάκελο στα χέρια του και από το πρωί απαντά σε ερωτήσεις των μελών της έδρας, αρνούμενος ότι γνώριζε την ύπαρξη του Γιώργου Ρουπακιά που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα αλλά και υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί για τις ιδεολογικές του απόψεις. Παράλληλα, δήλωσε ότι καταδικάζει κάθε έγκλημα είτε πολιτικό είτε ποινικό.

Ειδικότερα, ξεκινώντας την απολογία του ο Κασιδιάρης ανέφερε ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος του αλλά και σε βάρος όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι κατασκευασμένες.

Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έβαλε στο στόχαστρο και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον οποίο κατηγόρησε ότι μετέφερε στη Δικαιοσύνη τις πιέσεις της κυβέρνησης του για διώξεις σε βάρος των βουλευτών του κόμματος.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε γελοίο το καταστατικό που προσκομίστηκε από τον δημοσιογράφο και αναφέρεται στην ενός ανδρός αρχή ενώ, όταν η πρόεδρος επιχείρησε να κάνει ερωτήσεις για τα ναζιστικά σύμβολα και τους ύμνους προς τον Χίτλερ, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε: «Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την ελεύθερη έκφραση άποψης (…) Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου αλλά και κάθε έγκλημα του Ποινικού Κώδικα (…) Τα ζητήματα χαιρετισμών και συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δίκη. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών…».

Ερωτηθείς για τη δολοφονία Φύσσα είπε ότι έμαθε για τον Γιώργο Ρουπακιά την επόμενη ημέρα του εγκλήματος από τα ΜΜΕ. «Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία. Αυτό το έγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου», είπε ο κατηγορούμενος και χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρουπακιά υποστηρικτή του κόμματος.

Ακόμη, ο Ηλ. Κασιδιάρης αρνήθηκε ότι ήταν εκπαιδευτής σε στρατιωτικά καμπ, υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκπαιδεύσεις που έκανε ήταν στον δημόσιο λόγο γιατί ήταν καλός ομιλητής. Ακόμη, χαρακτήρισε «ατυχή» την επίθεση με το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη, ενώ μιλώντας για τα γεγονότα στο Μελιγαλά ανέφερε ότι δεν υπήρχε εντολή για ομοιόμορφο ντύσιμο, αν και χαρακτήρισε λάθος του την εντολή που έδωσε για στρατιωτικό βηματισμό των συγκεντρωμένων.

loading...