ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ…ΓΙΑ ΟΛΑ!








Γράφει και  κοινοποιεί ο Γεωκών 
                    

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΕΙΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ… 

Το χειμώνα του 1941-1942, 700.000 άνθρωποι πέθαναν από την πείνα σε Αθήνα και Πειραιά.

Η έλλειψη φαγητού δεν ήταν η ίδια σε όλη τη χώρα. Το μεγαλύτερο κύμα πείνας αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Αθήνας, στην υπόλοιπη Ελλάδα οι άνθρωποι έβρισκαν χόρτα, κατάφερναν να φτιάχνουν αλεύρι από διάφορες πρώτες ύλες και μερικοί είχαν κότες ή κατσίκες.

 Όσοι ζούσαν σε παραθαλάσσια μέρη κατάφερναν να ψαρέψουν. Όμως οι Αθηναίοι έπρεπε να σκαρφίζονται νέους τρόπους για να ξεγελούν την πείνα τους.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1941 άρχισαν να φαίνονται καθαρά οι συνέπειες του υποσιτισμού και τον Νοέμβριο άρχισαν οι πρώτοι θάνατοι από την πείνα, εκτιμήσεις αναφέρουν περίπου χίλιους θανάτους την ημέρα στην περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά

Χιλιάδες άτομα άρχισαν να μετακινούνται από την Αθήνα στην επαρχία, για να αναζητήσουν τρόφιμα στις παραγωγικές περιοχές με αποτέλεσμα την άνθιση της μαύρης αγοράς.

Ο αγώνας για την επιβίωση ήταν πολύ σκληρός, Η καθημερινότητα των περισσότερων Αθηναίων, ήταν η εξασφάλιση ενός στοιχειώδους γεύματος ,ειδικά για τους μη έχοντες σταθερή εργασία, ήταν μια ολόκληρη περιπέτεια που απαιτούσε ώρες ή και μέρες αναζήτησης .

Νεκροί ανάμεσα σε σκουπίδια και λύματα κείτονταν στους κεντρικούς δρόμους ,αρκετά μάλιστα πτώματα σαπίζανε άταφα γιατί σε νεκροτομεία και νεκροταφεία επικρατούσε αδιαχώρητο. Η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε 89 φορές μεταξύ 1941-2, ενώ με τρεις τενεκέδες λάδι αγόραζες μονοκατοικία. Τα καύσιμα σπάνιζαν και ήταν συνήθως νοθευμένα.

Μόνο οι άνθρωποι που έχουν έρθει αντιμέτωποι με την πείνα μπορούν να καταλάβουν τις συνέπειες. Η πείνα οδηγεί σε προβλήματα υγείας που με τη σειρά τους επηρεάζουν την ικανότητα των ανθρώπων

Το 2019

Ιωσήφ Βατοπεδινός: ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ…

π. Σεραφείμ Δημόπουλος : Το 2007, σε μία συζήτηση αποκάλυψε τα εξής σε πνευματικό του τέκνο (τον π. Παύλο Τσουκνίδα): «Έρχεται, όπου νά ’ναι, μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Θα κλείσουν μαγαζιά, θα απολυθούν υπάλληλοι…..

Μη ρωτάς τι πείνα έρχεται! Πάνε αυτά που ήξεραν . Το ψωμί, τώρα το πετάνε! Όμως σ’ αυτήν την κρίση που έρχεται θα πουν το “ψωμί–ψωμάκι’”! Δουλειές, δεν θα υπάρχουν. Έρχεται φτώχεια και πείνα, πάτερ Παύλε! Σου το λέω, να το ξέρεις!».

…..παιδί μου! Ν’ ασχοληθείς με την γη για να ζήσεις τα παιδιά σου. Γιατί, να! Θα κοιμηθούμε ένα βράδυ και θα τα έχουμε όλα. Και το πρωΐ θα ξυπνήσουμε και δεν θα έχουμε τίποτε!». Ο άνθρωπος θα βρεθεί σε εποχές πόνου και στερήσεων

Σισανίου & Σιατίστης, Αντώνιος : “μεγάλη πείνα θα πέσει στην Ελλάδα, παιδί μου, μεγάλη πείνα…”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...