Συναγερμός στην ΕΥΠ για… τσουνάμι τζιχαντιστών στα ελληνικά νησιά!

Ο “κόκκινος συναγερμός” στην ΕΥΠ, η οποία ενισχύει τα κλιμάκια της στον Έβρο και αποστέλλει ειδικά κλιμάκια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου που ουσιαστικά δέχονται τον όγκο των μεταναστών που φεύγουν από την Τουρκία, έγκειται στο γεγονός πως ελλοχεύει ο κίνδυνος να επέλθει κύμα Ισλαμιστών του “ISIS”, με προορισμό την Ευρώπη, από το μεταναστευτικό δρόμο του Αιγαίου.
Στα «κόκκινα» η ΕΥΠ για το ενδεχόμενο έλευσης τζιχαντιστών στα ελληνικά νησιά!
Άλλωστε ο φόβος να πέσουν στα χέρια των Τούρκων Στρατιωτών αλλά και των Ισλαμιστών ανταρτών που τους υποστηρίζουν οι φυλακές που κρατούνται από τους Κούρδους οι πρώην πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους ανάμεσά τους και υψηλόβαθμα στελέχη του Αρχηγού του Χαλιφάτου Αλ Μπαγντάτι, είναι άμεσος και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση, καθώς το πλέον πιθανό είναι πολλοί από τους “τρελούς του θεού” να αφεθούν ελεύθεροι με προορισμό μάλιστα την “Γηραιά Ήπειρο”,πληροφορίες Θ.Πάνου newit.gr

Άλλωστε, οι δυνάμεις των Τουρκομάνων που ενισχύουν την πολεμική μηχανή της Τουρκίας στην εισβολή στο Συριακό έδαφος, έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για στενές επαφές και σχέσεις με τους “τρελούς του θεού” του Ισλαμικού Κράτους.

Για το λόγο αυτό η ΕΥΠ λαμβάνει τα μέτρα της, έχοντας στα χέρια της επικαιροποιημένους καταλόγους με μαχητές του “Ισλαμικού Κράτους”, που κατάγονται από χώρες της Ευρώπης, κυρίως της Κεντρικής και είναι πιθανό στην συνέχεια να επιστρέψουν στις χώρες τους, μέσω της Ελλάδας.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πληροφόρησης στο άμεσο μέλλον οι κατάλογοι με τους επικίνδυνους μαχητές του ISIS που έχουν στα χέρια τους οι Έλληνες πράκτορες, που από χθες το βράδυ έφτασαν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου προκειμένου να ενισχυθούν με επιπλέον προσωπικό τα εκεί κλιμάκια της ΕΥΠ, σύντομα θα έχουν επικαιροποιηθεί με τα πλήρη στοιχεία των επικίνδυνων “τρελών του θεού”, προκειμένου να πραγματοποιούνται ενδελεχείς έλεγχοι στις ροές των μεταναστών από την Τουρκία.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας της ΕΥΠ με όμορες υπηρεσίες, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποφέρει “καρπούς” καθώς ήδη οι Έλληνες πράκτορες διαθέτουν ένα σημαντικό αρχείο με στοιχεία μαχητών του ISIS, που είναι δυνατόν να επιχειρήσουν να περάσουν στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι το χάος που δημιουργούν οι Ισλαμιστές Αντάρτες της Συριακής αντιπολίτευσης που ενισχύονται στρατιωτικά και οικονομικά από την Τουρκία και πολεμούν στο πλευρό των Τούρκων Στρατιωτών.

Μέτρα και στην Αθήνα
Στο μεταξύ και η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει τα μέτρα της μετά την ΕΥΠ λόγω της εισβολής της Τουρκίας στο Συριακό έδαφος, με εντολές για 24ωρη φύλαξη Τουρκικών στόχων στην Αθήνα, όπως εταιρείες και βέβαια η Πρεσβεία του γειτονικού κράτους.

Οι εντολές που έλαβαν οι αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες κάνουν λόγο για αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης και φύλαξη ευαίσθητων στόχων, όπως τουρκικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, η Πρεσβεία βέβαια της Τουρκίας και οι διπλωμάτες της, καθώς υπάρχουν φόβοι για δυναμικές αντιδράσεις από την πλευρά των Κούρδων.

Ωστόσο οι εντολές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ όσον άφορα στις ειρηνικές διαδηλώσεις των Κούρδων είναι η αστυνομική παρουσία να είναι διακριτική και βέβαια δυναμική στην περίπτωση που αυτές οι διαμαρτυρίες ξεφεύγουν των πλαισίων του Νόμου.

Παράλληλα οι Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και κυρίως η Αντιτρομοκρατική, θα έχει διαρκή επιτήρηση σε Κουρδικές οργανώσεις και άτομα, που είναι δυνατόν να προκαλέσουν δυναμικές αντιδράσεις σε βάρος Τουρκικών στόχων εντός της Ελληνικής επικράτειας, ώστε να είναι σε θέση οι Ελληνικές Αρχές να προλάβουν τυχόν έκτροπα.

loading...