Η Αίγυπτος μας πρότεινε δημιουργία ναυτικής δύναμης ενεργειακής ασφάλειας κι εμείς το σκεφτόμαστε;

Στην τελευταία τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, ο στρατηγός Σίσι πρότεινε τη δημιουργία μιας “ναυτική δύναμης ενεργειακής ασφάλειας”, των τριών χωρών. Ουσιαστικά Ελλάδας-Αιγύπτου, αφού οι δυνατότητες της Κύπρου είναι πολύ πιο περιορισμένες.

Η είδηση δεν ακούστηκε πουθενά. Την πληροφορία την μάθαμε από απόστρατους τους ΠΝ και την επιβεβαιώσαμε από καθηγητές που ασχολούνται σοβαρά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Η αποφυγή της ευρείας δημοσιότητας, δεν έχει να κάνει δυστυχώς με την προετοιμασία, αυτής της ναυτικής δύναμης που θα αναλάμβανε να περιπολεί υποθέτουμε στην ανατολική Μεσόγειο. Έχει να κάνει νομίζουμε με την απάντηση που έδωσε η ελληνική πλευρά και ήταν κάτι μεταξύ άρνησης και του “θα το σκεφθούμε”!

Μετά από την απόφαση να μην πετάξουν τα F-16 στην Κύπρο, την καθυστερημένη και χλιαρή αντίδραση για τις αγριότητες των Τούρκων στη Συρία , έρχεται αυτή η πληροφορία να επιβεβαιώσει ότι εξακολουθούν κάποιοι να πιστεύουν ότι η πολιτική κατευνασμού έναντι της Τουρκίας και ο ρόλος του “καλού και υπάκουου παιδιού” που χρόνια τώρα παίζουμε, κάνουν καλό στα εθνικά συμφέροντα…

militaire.gr

loading...