Translate the article and read it to your Language

Ρωσικά ΜΜΕ ξεφτιλίζουν τις ΤΕΔ: «“Λαγοί” οι Τούρκοι, φεύγουν από τα πεδία της μάχης» – «Ανέτοιμοι για σύγκρουση!»


Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι στις μάχες στην πόλη Ein Issa, οι Κούρδοι του YPG κατέλαβαν ακόμα δύο τουρκικά ΤΟΜΑ εξοπ0λισμένα με όπλα και πυρομαχικά, προκαλώντας πανικό στο τουρκικό ΓΕΕΔ για την πραγματική διάθεση τελικά των τουρκικών δυνάμεων να πολεμήσουν στο συριακό έδαφος.

Την Τρίτη το βράδυ, οι μαχητές του SDF πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στα χωριά Managir, Leylan και Omri, τα οποία κατέλαβαν και τώρα βρίσκονται μεταξύ των πόλεων Serêkaniyê και Tel-Tamer, από όπου πολεμούν τον τουρκικό στρατό κατοχής και τους μισθοφόρους του.

Οι ανταποκριτές του πρακτορείου ANHA επιβεβαίωσαν ότι οι δυνάμεις του SDF κατέλαβαν όλα τα χωριά μετά απο αντεπιθέσεις διαρκείας ενώ σκότωσαν δεκάδες μισθοφόρους τζιχαντιστές και Τούρκους στρατιώτες.Με «λαγούς» παρομοιάζει ουσιαστικά επίσης ρωσικό ΜΜΕ, τους Τούρκους στρατιώτες μετά την συρο-κουρδική αντεπίθεση κοντά στην Manbij και την άτακτη φυγή τους, ενώ πολλά νοσοκομειακά οχήματα ανέμεναν χθες Τούρκους νεκρούς και τραυματίες στα σύνορα με την Συρία.

«Οι Τούρκοι έφυγαν τρέχοντας από το πεδίο της μάχης» λένε οι Ρώσοι αξιωματικοί, που αξιολόγησαν τις τουρκικές δυνάμεις με αρνητικό πρόσημο σε σχέση με την μαχητική τους ισχύ.
«Ο τουρκικός στρατός δεν ήταν έτοιμος για τις σοβαρές στρατιωτικές ενέργειες της αντεπίθεσης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)», συνεχίζουν οι ίδιοι.

Η νίκη των στρατιωτών του συριακού στρατού κατά των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Μανμπίντζ ξάφνιασε ακόμα και τον υπερφίαλο Τούρκο ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ και έβαλε stop ουσιαστικά στα όνειρα των Τούρκων για μια στρατιωτική «παρέλαση» στην Β.Συρία.

Οι Κούρδοι ξεκίνησαν μια σφοδρότατη και πολύ καλά μελετημένη αντεπίθεση κατά των Τούρκων και των τζιχαντιστών του FSA προκαλώντας σοκ και δέος στην Άγκυρα, ακυρώνοντας έτσι το σόου Ερντογάν.

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, η επιτυχία της κουρδικής αντεπίθεσης επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, χάρη του συριακού και ρωσικού στρατού, οι οποίοι εμπόδισαν την ανεξέλεγκτη δράση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και παρείχαν πυρά πυροβολικού ως υποστήριξη.


Αυτά τα δεδομένα βοήθησαν τις «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (SDF) να συγκεντρώσουν ισχυρότατες μονάδες επεμβάσεως σε μια ευάλωτη περιοχή και να τις διοχετεύσουν στον αντικειμενικό τους σκοπό, που ήταν η πόλη Μανμπίτζ.

«Ο τουρκικός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει με ντροπή, παρατώντας τεθωρακισμένα οχήματα στο πεδίο της μάχης», αναφέρει Ρώσος ειδικός, ο οποίος έχει πρόσβαση φυσικά στην Βόρεια Συρία και γνωρίζει επακριβώς τι έγινε χθες εκεί.

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις απόψεις, όμως οι Ρώσοι αναφέρουν και πάλι: «έχουμε τις πρώτες περιπτώσεις εγκατάλειψης από τα τουρκικά στρατεύματα εξοπλισμού και οχημάτων στο πεδίο της μάχης».

Αυτό μεταφράζεται στην στρατιωτική ορολογία ως έλλειψη πίστης στην αποστολή, χαμηλό ηθικό και ψυχολογία και κυρίως χαμηλή αποτελεσματικότητα σε μάχες σώμα με σώμα.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι και οι πιλότοι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 αναγκάστηκαν επίσης να γυρίσουν και αυτοί πίσω ( με την ουρά στα σκέλια) όταν ρωσικά αεροσκάφη Su-35S εμφανίστηκαν στον ουρανό πάνω από τον Manbij», συνεχίζει ο Ρώσος ειδικός.

Σύμφωνα με τους Ρώσους αμυντικούς ειδικούς, ο τουρκικός στρατός και οι φιλότουρκοι αντάρτες που τον συνοδεύουν είναι απίθανο να μπορέσουν να καταλάβουν το Manbij.

Η Δαμασκός έκανε τα πάντα για να ενισχύσει την υπεράσπισή της πόλης, συγκεντρώνοντας 1.500 εμπειροπόλεμους Σύρους κομάντος με άνω των 20 αρμάτων μάχης εκτός από τις μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ενώ τουλάχιστον δύο επίλεκτες συριακές τεθωρακισμένες ταξιαρχίες αναμένουν εντολή, αν και εφόσον απαιτηθεί.

Όλες αυτές τις δυνάμεις καλύπτει από αέρος η ρωσική και η συριακή πολεμική αεροπορία.

«Οι προσεγγίσεις στο Manbij από το βορρά προστατεύονται τέλεια. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, τα ρωσικά και συριακά μαχητικά αεροσκάφη θα τους προκαλούσαν μια σοβαρή ήττα ακόμα και σε απλές προσεγγίσεις », σημειώνει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :