Παρίσι: Τούρκοι οπαδοί χαιρετούν στρατιωτικά την ώρα που ο τουρκικός Στρατός σφάζει αμάχους στη Συρία


Πόσες φορές το έχουμε ακούσει «οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν». Ε ορίστε η αντίδραση του τουρκικού λαού την ώρα που ο στρατός της χώρας τους έχει εισβάλλιε σε μία ξένη χώρα σε συνεργασία με ισλαμιστές.

Έχετε δει κάποιον Τούρκο καλλιτέχνη ή διάσημο να καταδικάζει; καμία διαδήλωση μήπως;

Αυτά για να μη τρέφουν ψευδαισθήσεις κάποιοι.

Η Γαλλία υποδέχεται την Τουρκία στο μεγάλο ντέρμπι του 8ου ομίλου, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στη βαθμολογία (και το ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Euro), αφού τρεις στροφές πριν το φινάλε οι δύο ομάδες είναι ισόβαθμες στην πρώτη θέση με 18 βαθμούς (κι ακολουθεί η Ισλανδία με 12).

Όμως, για μία ακόμη φορά η σκιά των πολιτικών εξελίξεων έρχεται να απλωθεί πάνω από ένα ποδοσφαιρικό ματς και η ένταση που έχει προκύψει μεταξύ των δύο χωρών μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, την οποία κατήγγειλε η Γαλλία, μεταφέρθηκε στη σημερινή αναμέτρηση.

Μάλιστα υπήρξαν και αρκετοί πολιτικοί  που ζήτησαν την αναβολή του αγώνα, ωστόσο τόσο η κυβέρνηση όσο και η γαλλική ομοσπονδία ξεκαθάρισαν ότι μια τέτοια απόφαση μπορεί να πάρει μόνο η UEFA και κανείς άλλος -με τον αγώνα, τελικά, να διεξάγεται κανονικά.

Το όλο σκηνικό θύμιζε ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί καθώς στο Παρίσι βρίσκονται περίπου 30.000 Τούρκοι που έχουν ταξιδέψει απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης προκειμένου να στηρίξουν την Εθνική ομάδας της χώρας τους, αλλά και να αποδοκιμάσουν τους Γάλλους, ωστόσο στο pregame του αγώνα όλα έχουν κυλήσει ομαλά με  όλους όσοι βρίσκονται στο γήπεδο να δείχνουν σεβασμό στην ανάκρουση των εθνικών ύμνων (!!!)

Βέβαια οι οπαδοί της Τουρκίας φρόντισαν κατά την είσοδο τους να δείξουν τις διαθέσεις τους καθώς τραγουδούσαν συνθήματα κατά των Κούρδων και του PKK...
Στις εξέδρες, δε, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που… μιμήθηκαν τους παίκτες του Γιουνές (σ.σ. την κίνηση που έκαναν στο πρόσφατο ματς με την Αλβανία), κάνοντας στρατιωτικό χαιρετισμό. Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλλοι σχημάτισαν με τα δάχτυλα τους το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» κατά την ανάκρουση του ύμνου της Τουρκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :