Τα… βοσκοτόπια της οργής: Απίστευτες καταγγελίες για την παράνομη δράση κτηνοτρόφων στα Χανιά

«Φαρ Ουέστ» στην Κρήτη, με κτηνοτρόφους να απειλούν ακόμα και δημάρχους, σύμφωνα με καταγγελίες – Πώς καταφέρνουν να ξεγελούν τις Αρχές και να λαμβάνουν πολύ μεγαλύτερες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται
Απίστευτες καταγγελίες που «μαρτυρούν» ένα καθεστώς ανομίας και ανεξέλεγκτης δράσης κτηνοτρόφων σε συγκεκριμένες περιοχές του νομού Χανίων -και κυρίως στην Κίσσαμο- έγιναν κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο μέγαρο της Αντιπεριφέρειας Χανίων, έπειτα από πρωτοβουλία-αίτημα του Δήμου Κισσάμου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, έπειτα από αίτημα δεκάδων κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κισσάμου, οι οποίοι προχώρησαν πρόσφατα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, παρουσία του δημάρχου Κισσάμου, Γιώργου Μυλωνάκη, στον οποίο έθεσαν το πρόβλημα, ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν και τη διοργάνωση μίας ευρείας σύσκεψης με την παρουσία των τοπικών βουλευτών.

Όπως γράφει το hania.news, στη σύσκεψη επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Οι κτηνοτρόφοι, που αφήνουν τα ζώα τους να βόσκουν ανεπιτήρητα προκαλώντας ζημιές σε γεωργικές περιουσίες, είναι γνωστοί στις αρμόδιες αρχές.

• Το πλέον δύσκολο σημείο αναφορικά με την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας αφορά στη συγκέντρωση και μεταφορά των ανεπιτήρητων αιγοπροβάτων από την πλευρά των δήμων (που έχουν και τη σχετική αρμοδιότητα εκ του νόμου), καθώς ουδείς εργαζόμενος ή ιδιώτης… τολμά να το πράξει, φοβούμενος για τη ζωή και την ακεραιότητα τού ίδιου και της οικογένειάς του!

• Ο αριθμός των αιγοπροβάτων που δηλώνεται για τις επιδοτήσεις δεν είναι ο πραγματικός, καθώς κτηνοτρόφοι, με διάφορα κόλπα, καταφέρνουν να δηλώνουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό ζώων και να λαμβάνουν την ανάλογη επιδότηση.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του αστυνομικού διευθυντή Χανίων, Γιώργου Λυμπινάκη, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «το πρόβλημα εντοπίζεται πολύ πιο έντονα στην Κίσσαμο και όλοι ξέρουμε και τα ονόματα αυτών που δημιουργούν τα προβλήματα. Μέχρι σήμερα, οι οικογένειες που ταλανίζουν την περιοχή έχουν πάει 31 αυτόφωρα».

«Το πρόβλημα πιστεύω ότι ξεκινάει από το πώς γίνονται οι δηλώσεις των εκτάσεων που θα βόσκουν τα πρόβατά τους…» προσέθεσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, ο οποίος αναφέρθηκε και σε παλαιότερο περιστατικό, όταν δήμαρχος έδωσε εντολή να ξεφορτώσει η Αστυνομία τα ζώα που είχε μαζέψει έπειτα από σχετική επιχείρηση, καθώς απειλήθηκε από κτηνοτρόφους!

https://www.protothema.gr

loading...