Κίνδυνος αποσταθεροποίησης της χώρας: Υπόσχεται χάος η νέα γενιά της τρομοκρατίας – Ανάληψη ευθύνης με “πυρά” κατά κράτους & τουριστών!

Πριν από μια εβδομάδα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έκρουσε ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για την αναβίωση της τρομοκρατίας στην χώρα μας με άρθρο του “Είμαστε μπροστά σε νέα «Δεκεμβριανά»; Σφαίρες και όχι μόνο μολότοφ κατά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια – Διψούν για αίμα οι κουκουλοφόροι”.

H τρομοκρατία επανήλθε και αυτήν την εβδομάδα με ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική ενέργεια στο κτίριο 109 στην Πειραιώς διατυμπανίζοντας τα γνωστά τσιτάτα πως “η κοινωνική επανάσταση θα έρθει μόνο μέσα από τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα” και εξαπολύοντας τα πυρά της κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά των τουριστών που χρησιμοποιούν τα διαμερίσματα Airbnb.

Στέλνουν μάλιστα ανησυχητικό μήνυμα στο ελληνικό κράτος «ότι έχουμε την ικανότητα να διεισδύσουμε και να χτυπήσουμε στόχους όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλα μέρη της Αθήνας”

Συγκεκριμένα στην ανάληψη ευθύνης η ομάδα «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)» αναφέρει:

“Στις 2 Οκτωβρίου, γύρω στις 2 το βράδυ, τοποθετήσαμε εκρηκτικό μηχανισμό στο κτίριο 109 στην Πειραιώς, στην Αθήνα, ο οποίος ενεργοποιήθηκε μέσω τηλεφώνου. Ο λόγος που κάναμε τον μηχανισμό να λειτουργήσει τηλεφωνικά, ήταν μόνο για να έχουμε τον έλεγχο της έκρηξης της βόμβας έτσι ώστε να μην χτυπηθούν περαστικοί που ίσως να περνούσαν από το σημείο εκείνη την ώρα”.

Αυτή η αναφορά έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ανέκαθεν βασική επιδίωξη των τρομοκρατών, μικρότερου ή μεγαλύτερου βεληνεκούς, ανα τον κόσμο και κατά καιρούς, ήταν και παραμένει η απόκτηση λαϊκού ερείσματος, προσπαθώντας να ριζώσουν στον πολίτη την εντύπωση ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Και η ανάληψη ευθύνης συνεχίζει:

“ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΜΑΣ

1) Το κτιριο 109 στην Πειραιώς ήταν κλαμπ της μαφίας, στο οποίο λάμβανε χώρα μια τεράστια μπίζνα τράφικινγκ γυναικών από τα βαλκάνια προς την Eλλάδα και τούμπαλιν, μια όντως μεγάλη επιχείριση στην οποία συμμετείχαν ενεργά και πολιτικοϊ φασίστες καριέρας.

2) Το κέντρο των Aθηνών και ιδιαιτέρως η τουριστική περιοχή του λεγόμενου ιστορικού κέντρου, είναι η πιο καλά φυλασσόμενη περιοχή των Aθηνών, εκεί δηλαδή όπου η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει 24ωρη παρουσία, οπότε με την υλοποίηση αυτής μας της πράξης, στέλνουμε ένα μήνυμα στο ελληνικό κράτος ότι έχουμε την ικανότητα να διεισδύσουμε και να χτυπήσουμε στόχους όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλα μέρη της Αθήνας.

3) Επιπλέον ο ήχος της βόμβας έγινε αισθητός από πολλές γειτονικές περιοχές του ιστορικού κέντρου και αυτό από μόνο του επίσης αποτελεί ενα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα προς ολόκληρη την τουριστική βιομηχανία του AIRBNB_η οποία δεν διαφέρει απο τις πρακτικές της μαφίας καθώς εξωθεί τον κόσμο στην απόγνωση του ανέστιου: Tουρίστες του AIRBNB, Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ.

Αυτή λοιπόν είναι η φωνή όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων για τους οποίους είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνική επανάσταση θα έρθει μόνο μέσα από τον ένοπλο επαναστατικό αγώνα”.

Στο Μαξίμου και στην Κατεχάκη πάντως εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Είτε αν πρόκειται για “ήπια απάντηση” στις εξορμήσεις αστυνομικών στα Εξάρχεια και στις καταλήψεις, είτε ως κάτι πιο ανησυχητικό όπως οι σφαίρες κατά των ΜΑΤ τις προάλλες ως κομμάτι προσπάθειας αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το τι παιχνίδια παίζει η νέα αυτή γενιά τρομοκρατίας. Που στοχεύει πραγματικά και πως σκοπεύει να επιτύχει τους στόχους της; Απάντηση αργά ή γρήγορα θα δοθεί το θέμα είναι να μην έχουμε θρηνήσει μέχρι τότε κι άλλα θύματα.

πηγη

loading...