Έφυγε ο Σαλβίνι & κατεβάζουν τους Σταυρούς από τα σχολεία! «Πόλεμος» κυβέρνησης-εκκλησίας

Απομακρύνθηκε ο Ματέο Σαλβίνι από την ιταλική κυβέρνηση και ξεκίνησε η…κάτω βόλτα!  Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει σοβαρότατη αντιπαράθεση μεταξύ του ιταλικού υπουργείου Παιδείας και της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας με αφορμή τις εικόνες και τους Σταυρούς στα σχολεία.

Η διάσκεψη των καθολικών επισκόπων στην Ιταλία αγωνίζεται για τη διατήρηση τους εναντίον του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προτείνει την εκκαθάριση τυχόν θρησκευτικών συμβόλων από τις σχολικές τάξεις.

Η διάσκεψη καταδίκασε έντονα την πρόταση του Ιταλού υπουργού Παιδείας για την κατάργηση των Σταυρών από τάξεις δημόσιων σχολείων. «Πιστεύω ότι τα σχολεία μας πρέπει να είναι κοσμικά και να παρέχουν ένα χώρο για την αυτοεκδήλωση κάθε πολιτισμού στην κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Lorenzo Fioramonti. «Δεν πρέπει να δώσουμε προτίμηση στα σχολεία για συγκεκριμένα σύμβολα μιας συγκεκριμένης πίστης».

Ο κ. Fioramonti επεσήμανε επίσης ότι στις σχολικές αίθουσες των δημόσιων σχολείων της Ιταλίας είναι πιο κατάλληλοι οι γεωγραφικοί και πολιτικοί χάρτες του κόσμου και τα άρθρα του ιταλικού συντάγματος.

Μια διάσκεψη των επισκόπων της χώρας από την άλλη πλευρά καταδίκασε αμέσως την ιδέα της απομάκρυνσης των Σταυρών από τις τάξεις και κάθε συζήτηση για το θέμα αυτό κηρύχθηκε «άχρηστη» σε ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα της Διάσκεψης. Το άρθρο υπογραμμίζει επίσης ότι ο Σταυρός δεν εξυπηρετεί το σκοπό του διαχωρισμού των μαθητών, αλλά λειτουργεί ως «σύμβολο της παγκόσμιας αδελφότητας» και «μιας από τις πολιτιστικές ρίζες του πολιτισμού μας».

Η βουλευτής Debora Serracchiani από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα της χώρας αντιτάχθηκε επίσης στην πρόταση του υπουργείου και παρότρυνε τους πολιτικούς να επικεντρωθούν σε «πραγματικά θέματα» όχι στον πόλεμο των σταυρών. «Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα σοβαρά προβλήματα στα σχολεία μας που χρειάζονται άμεσες λύσεις», δήλωσε η Serracciani.

Το περασμένο έτος, η Λέγκα του Βορρά του Σαλβίνι υπέβαλε νομοσχέδιο με πρόταση να καταστούν οι σταυροί υποχρεωτικοί στα δημόσια κτίρια, αλλά αυτό το νομοσχέδιο δεν έλαβε στήριξη στο κοινοβούλιο.

Ο Matteo Salvini, δήλωσε σχετικά ότι η ιδέα της κατάργησης των σταυρών από τα σχολεία αντιβαίνει στις ιταλικές αξίες, τονίζοντας ότι είναι «μέρος του πολιτισμού μας, της ταυτότητάς μας, της ιστορίας μας».

loading...