Επεισόδια σε όλη την επικράτεια : Πετροπόλεμος αλλοδαπών με αστυνομικές δυνάμεις στον ΚατσικάΜετανάστες διαμαρτύρονταν για την άφιξη άλλων μεταναστών από τη Μόρια!

Εκτός ελέγχου τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες σε όλη την Ελλάδα, την ώρα που η Βουλγαρία σφράγισε τα σύνορά της με την Τουρκία, για να αποτρέψει την εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών.

Στον Κατσικά Ιωαννίνων σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια σήμερα το απόγευμα όταν εν μέσω σφοδρών διαμαρτυριών, πετροπόλεμου και επέμβασης της αστυνομίας που κατέληξε σε προσαγωγές αρκετών ατόμων, έγινε η αποβίβαση 82 μεταναστών στον καταυλισμό.

Στο ΚΕΠΑ επικρατούσε από το πρωί ένταση κι αναστάτωση, καθώς οι διαμένοντες σε αυτό δεν επιθυμούσαν την εγκατάσταση και νέων… αλλοδαπών. Από τις δέκα το πρωί περίπου είχαν κλείσει την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια είχαν τοποθετήσει έναν μεγάλο κορμό δέντρου.

Στο χώρο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες με την πρώτη επέμβαση που έκαναν απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους και απελευθέρωσαν την είσοδο του καταυλισμού.

Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν αργά το μεσημέρι έφτασαν τρία λεωφορεία τα οποία μετέφεραν από τον Πειραιά 82 αλλοδαπούς που μετακινήθηκαν από την Μόρια.

Ομάδες που διαμένουν στον καταυλισμό τους… υποδέχθηκαν με πετροπόλεμο προσπαθώντας να εμποδίσουν την είσοδό τους καθώς υποστηρίζουν ότι ήδη το κέντρο είναι γεμάτο.

Η αστυνομία επενέβη για δεύτερη φορά προχωρώντας και σε αρκετές προσαγωγές.

Έτσι η αποβίβαση από τα λεωφορεία εξελίχθηκε σχετικά «ομαλά ωστόσο η ένταση παραμένει.Στο μεταξύ η Βουλγαρία λαμβάνει έκτακτα μέτρα στέλνοντας 11.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκία, για να αποτρέψει εισβολή από αλλοδαπούς.

Η σχετική απόφαση εγκρίθηκε με νόμο πριν από λίγες ημέρες από το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας όπου με 156 ψήφους σε σύνολο 240, σύμφωνα με τον οποίο θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Τουρκία 11.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα επιχειρούν μαζί με χίλιους αστυνομικούς που εποπτεύουν τα σύνορα σήμερα.

Η Βουλγαρία αν και διαθέτει χερσαία σύνορα μήκους 260 χιλιομέτρων με την Τουρκία, δηλαδή πολύ μεγαλύτερα από τα δικά μας στον Έβρο, αν και είναι πιο εύκολη γιατί δεν μεσολαβεί ποτάμι, όπως ο Έβρος και επίσης έχει και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, αφού με μια βάρκα σε μερικά λεπτά από το τουρκικό Μπεγεντίκ της Ανατολικής Θράκης βρίσκεσαι στο βουλγαρικό λιμάνι του Ρέζοβο, έχει λάβει δρακόντεια μέτρα για να προστατεύσει τα σύνορα και την χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :