Η Τζέιν Φόντα συνελήφθη σε διαδήλωση για το κλίμα έξω από το Καπιτώλιο

Αστυνομικοί έδεσαν τα χέρια της 81χρονης πίσω από την πλάτη της και την απομάκρυναν από τον χώρο της διαδήλωσης, μαζί με άλλα 15 άτομα – Η ηθοποιός, που εμπνεύστηκε από το «κίνημα των νέων» δεσμεύτηκε να διαδηλώνει κάθε Παρασκευή μέχρι τον Γενάρη
Με δεμένα τα χέρια πίσω από την πλάτη, να απομακρύνεται συνοδεία αστυνομικών, βρέθηκε στα 81 της χρόνια η διάσημη ηθοποιός Τζέιν Φόντα, η οποία συμμετείχε εχθές σε διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή έξω από το Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με το BBC, η Αμερικανίδα ηθοποιός διαδήλωνε με μέλη της Oil Change International, μιας ομάδας που μάχεται για την ανάγκη «στροφής» σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, έξω από το κτίριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, όταν συνελήφθη με άλλους 15 διαδηλωτές.

Εις βάρος των συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πρόκληση συνωστισμού και παρεμπόδιση, σύμφωνα με το CBS News.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη, το Associated Press μετέδωσε ότι η ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερη.
Η Τζέιν Φόντα, που είχε αναπτύξει ακτιβιστική δράση και στο παρελθόν, δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο στη μάχη για την προστασία του κλίματος.
Όπως είπε η ίδια, «το απίστευτο κίνημα που έχει δημιουργήσει η νεολαία» την ενέπνευσε ώστε να ξανακατέβει στους δρόμους.

Στον ιστότοπό της, η ηθοποιός αναφέρει ότι μετακόμισε στην Ουάσινγκτον ώστε να βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο «της μάχης για το κλίμα». Η ίδια δεσμεύτηκε να διαδηλώνει κάθε Παρασκευή μέχρι τον Γενάρη, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης για την κλιματική αλλαγή από τους αρμόδιους φορείς.

Αυτές οι διαδηλώσεις, όπως εξηγεί η Φόντα, θα ονομάζονται «Fire Drill Fridays» και πριν από την κάθε μία, μια ομάδα ειδικών θα συμμετέχει σε ένα live stream εξηγώντας στους θεατές τα αίτια της κρίσης που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Δείτε παρακάτω τη στιγμή της σύλληψης

loading...