Το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού κ. Μητσοτάκη.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 Η παραπάνω φωτογραφία που δημοσιεύουμε έφθασε στο ηλεκτρονικό μου γραμματοκιβώτιο από φίλο αναγνώστη και όπως με ενημερώνει είναι από την πρόσφατη στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων 2019”, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ακριτική μας Αλεξανδρούπολη!

Στην οποία άσκηση ο Πρωθυπουργός μας δήλωσε με περηφάνια, ότι: «Η άμυνα της χώρας είναι σε καλά χέρια»!

Παρ΄ ότι η φρεγάτα Έλλη του Πολεμικού μας Ναυτικού, που συμμετείχε της στρατιωτικής ασκήσεως προσάραξε σε αβαθή ύδατα στις ακτές του λιμένα της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη! Παρ΄ ότι οι πληροφορίες που μας έρχονται, κάνουν λόγο για όχι και τόσο επιτυχημένη διακλαδική στρατιωτική άσκηση!

Ωστόσο, θα σταθώ ιδιαίτερα στην παραπάνω φωτογραφία, όπου στρατιωτικό άγημα Πεζοναυτών αποδίδει Τιμές στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος έχει το αριστερό χέρι στην τσέπη του!

Μου είπαν, πως αυτό είναι πολύ μεγάλη ασέβεια, του Πρωθυπουργού προς το λεβέντικο άγημα των Πεζοναυτών μας, αλλά και προς όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας, αφού αυτές εκπροσωπούσε ο υψηλότατου βαθμού Αξιωματικός των Ε.Δ. μας, στα δεξιά του κ. Μητσοτάκη! Ίσως όμως θα έλεγα, πως για να είσαι ασεβής πρέπει να γνωρίζεις τι σημαίνει σεβασμός και που πρέπει να τον αποδίδεις ως άνθρωπος, πρωτίστως δε όταν είσαι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας!

Θα έλεγα έτσι, πως είναι μια κίνηση αμηχανίας μπροστά στη στιγμή! Φανταστείτε όμως το ίδιο πολιτικό πρόσωπο, τον Πρωθυπουργό μας δηλαδή, να επιδείξει την ίδια αμηχανία σε πολύ σοβαρές καταστάσεις, τότε που θα πρέπει να λάβει απόφαση εντός λεπτών, ίσως και δευτερολέπτων!

Αλλά είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Μητσοτάκης πιάνεται στα πράσα της αμηχανίας του! Η πρώτη ήταν στο Βερολίνο, όταν στην ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου δεν σηκώθηκε από την καρέκλα που είχε τοποθετήσει η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, για εκείνον και την ίδια! Αποδίδοντας μεγαλύτερη τιμή στην ασθένεια της κ. Μέρκελ, από ότι στον Εθνικό Ύμνο της Πατρίδος του! 

Αποδεικνύοντας ότι είναι “κοντός” για το υψηλό μέγεθος ενός Πρωθυπουργού της Ελλάδος! Όπως άλλωστε, του ιδίου διαμετρήματος ήταν και ο προηγούμενος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!!

loading...