Πάγωσαν στο στούντιο: Αυτό είναι το ΤΟΥΡΚΙΚΟ σχέδιο επίθεσης κατά της Ελλάδας (BINTEO)

Ο Κωνσταντίνος Γκίνης, Επίτημος Αρχηγός ΓΕΣ, σε μια ολιγόωρη παρέμβαση του, μίλησε στο ΣΚΑΙ για την επίθεση που δέχεται η χώρα μας από τη γειτονική Τουρκία.
Δήλωσε, μεταξύ των άλλων ότι «η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στην άμυνα και την ασφάλεια της», ενώ τόνισε το ότι «η Ελλάδα δέχεται αυτή την στιγμή μια ασύμμετρη επίθεση μέσω των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία.

Συνδυαζόμενη με τις υπερπτήσεις, με τις δεσμεύσεις των περιοχών, με την αμφισβήτηση του χώρου έρευνας και διάσωσης, με την τακτική των ερευνητικών πλοίων και των γεωτρυπάνων που έχουν περικυκλώσει την Κύπρο αποτελούν κατά την άποψή μου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιθετικών υβριδικών επιχειρήσεων εναντίον της Ελλάδος», είπε

Και συνέχισε: «Αυτό σε συνδυασμό με την βάναυση καταπάτηση του διεθνούς δικαίου το οποίο έγινε κουρελόχαρτο στην επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Συρίας επιβάλει να εξετάσουμε την πολιτική και στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις εξοπλιστικές κινήσεις της χώρας μας αλλά και στις πρόσφατες συμφωνίας της γείτονος με ΗΠΑ και Ρωσία:

Εξοπλιστικές κινήσεις: Ανέφερε πως η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να έχει επανασυγκροτήσει την στρατιωτική της ισχύ με βάση τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και μια δεκαετία. «Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω ότι η Ελλάδα από το 2005 βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο μονομερή αφοπλισμό έναντι της Τουρκίας», τόνισε.

Συμφωνίες της Τουρκίας: Όπως δήλωσε οι συμφωνίες που έγιναν μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας – Αμερικής πρέπει να εξεταστούν από Κυβέρνηση, κόμματα, στρατιωτική ηγεσία και ακαδημαϊκή κοινότητα διότι δημιουργούν ένα νέο πλέγμα στις διεθνείς σχέσεις… «Είναι δεδομένο ότι ο Ερτογαν θα αποθρασυνθεί από τις συμφωνίες», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, ορίστηκε υπεύθυνος για το συντονισμό των διάφορων υπηρεσιών των υπουργείων που εμπλέκονται στη μετακίνηση και μετεγκατάσταση προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό, στο πλαίσιο του προγράμματος της κυβέρνησης για «εκτόνωση» της προσφυγικής κρίσης, με τα μέτρα αποσυμφόρησης να τίθενται σε άμεση εφαρμογή και τους πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα.

loading...