“17χρονοι πρόσφυγες” εμφανώς ενήλικοι αφού έχουν μέχρι και μούσια -στα Ελληνικά σχολικά θρανία


Με δεδομένο μάλιστα το ποιά είναι η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ (κυρίαρχη κουλτούρα μεγάλου αριθμού αυτών των προσφύγων) βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκρηκτική κατάσταση.

«Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε στους ανήλικους φιλοξενούμενους -προσθέτει- γιατί βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αυτούς, εμφανώς ενήλικα πρόσωπα, και εντελώς διαφορετικές ανάγκες. Γίνεται ακατανόητο γιατί η εξακρίβωση της πραγματικής τους ηλικίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες στηρίζεται αποκλειστικά στο τι δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι». «Οι πρόσφυγες είχαν πάρει παραπεμπτικό για τον ξενώνα από κοινωνικές υπηρεσίες οι οποίες αγνόησαν ή παρανόησαν το ηλικιακό και κοινωνικό υπόβαθρο των ανθρώπων αυτών, που δεν άργησαν να λειτουργήσουν βίαια και προκλητικά».

Τα παραπάνω δεν είναι λόγια κάποιου “ακροδεξιού”, κάποιου “κακού τύπου” που αντιπαρατίθεται με τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης. Είναι κομμάτι από την ανακοίνωση μιας ΜΚΟ, μιας πολύ γνωστής ΜΚΟ της “Άρσις” που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη ΕΔΩ όπως δημοσιεύθηκε σε ενημερωτική ιστοσελίδα με τίτλο: “Ενήλικοι δηλώνουν ανήλικοι για να μπαίνουν σε δομές προσφύγων”.
Τότε ομάδες εμφανώς ενήλικων μεταναστών, είχαν προκαλέσει εκτεταμένα επεισόδια εντός δομών όπου φιλοξενούνταν ανήλικα. Η συγκεκριμένη “δομή” φιλοξενούσε – υποτίθεται – ανήλικα αγόρια 12-18 ετών. Και όμως είχαμε αυτού του είδους τα περιστατικά. Τα οποία δεν είναι μοναδικά, αλλά αντιθέτως ευρέως διαδεδομένα. Και δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνον στην χώρα μας. Σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχει αυτό το ζήτημα, καθώς πλήθος μεταναστών – μέχρι και 30 ετών – δηλώνουν ανήλικοι, προκειμένου να λάβουν “ειδικό στάτους προστατευόμενου”. Υπάρχει η λύση των ιατρικών εξετάσεων, αλλά όπου γίνεται αυτό (και σε αρκετές περιπτώσεις δεν γίνεται λόγω “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” και “προσωπικών δεδομένων) συνήθως δεν υπάρχουν οι υποδομές προκειμένου να εξεταστούν δεκάδες χιλιάδες που δηλώνουν ανήλικοι.
Όμως η κυβέρνηση, αντί να μάθει από τέτοιου είδους περιστατικά, αντί να προσέξει να μην επαναληφθούν, αποφάσισε τις προηγούμενες ημέρες να εκδόσει έναν κατάλογο με 304 σχολεία στα οποία θα πάνε οι “ανήλικοι πρόσφυγες”.
Είναι πολύ πιθανόν ως εκ τούτου, να έχουμε την μεταφορά ακριβώς αυτών των τύπων οι οποίοι δηλώνουν ανήλικοι, σε περιβάλλοντα ακόμη πιο ευάλωτα και από τις “δομές φιλοξενίας” για ανήλικα αγόρια, αφού εκεί θα υπάρχουν και ανήλικα κορίτσια. Με δεδομένο μάλιστα το ποιά είναι η θέση της γυναίκας στο Ισλάμ (κυρίαρχη κουλτούρα μεγάλου αριθμού αυτών των προσφύγων) βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκρηκτική κατάσταση. Ειδικά όταν στην Δυτική και Βόρεια Ευρώπη υπάρχουν χαρακτηριστικότατα παραδείγματα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης νεαρών κοριτσιών.
Αυτοί που υπογράφουν αυτές τις διαταγές, άκριτα και βιαστικά, έχουν την ευθύνη των υπογραφών τους. Οι δίχως εξατομίκευση, μαζικές προσπάθειες ενσωμάτωσης έχουν αποτύχει. Και η αποτυχία έχει βαρύ κόστος. Όχι γι’ αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά για όλους τους υπολοίπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :