«Κραυγή» δημάρχου Λέρου: «Δεν έχουμε γιατρό-Οι μετανάστες μένουν μαζί με 100 ψυχασθενής»

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά» δήλωσε αγανακτισμένος ο δήμαρχος Λέρου, ο οποίος βλέπει το νησί του να βουλιάζει από τους μετανάστες, τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες χαλάνε, το κοινωφελές πρόγραμμα ολοκληρώθηκε και ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ παραιτήθηκε.

«Οι μετανάστες υπερβαίνουν τους 2.700 στο νησί και ο αριθμός είναι δυσανάλογος με τον μόνιμο πληθυσμό. Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν άνθρωποι εντός του κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου, μαζί με τους 100 περίπου ψυχασθενής. Καταλαβαίνετε τους κινδύνους. Υπάρχουν περίπου 1.000 άτομα που είναι άστεγα. Φιλοξενούνται σε σκηνές και κτηριακές εγκαταστάσεις που εγκυμονούν κινδύνους», τόνισε ο Μιχάλης Κόλλιας στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Τελείωσε το κοινωφελές πρόγραμμα, δεν υπάρχει προσωπικό για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Πληροφορούμαι ότι ο γιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ παραιτήθηκε και δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα εμβόλια για τα παιδιά. Μέχρι τώρα υπομέναμε, τώρα όμως δεν πάει άλλο».

loading...