ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΑ ΤΟΥ «LΕΑVΕ» ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ «BREXIT NOW» ΟΠΩΣ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΠ. ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΙ Ν. ΦΑΡΑΤΖ 

Τα κανάλια επικοινωνίας ανάμεσα στη Ντάουνινγκ Στριτ και το Κόμμα του Brexit έχουν ανοίξει. Ο Άρον Μπανκς [1] είναι έτοιμος
να δωρίσει ένα σημαντικό κεφάλαιο αν η συμφωνία ανάμεσα στους Τόρις και τον Φάρατζ προχωρήσει.

Των James Cusick και Peter Geoghegan

Μετάφραση: Συντακτική ομάδα pass-world.gr

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Νάιτζελ Φάρατζ, το στενό περιβάλλον του Μπόρις Τζόνσον στη Ντάουνινγκ Στριτ έχει «ανοίξει κανάλια επικοινωνίας» με το Κόμμα του Brexit, προκειμένου να συζητηθεί μια επίσημη γενική εκλογική συμφωνία.

Οι δύο κομματικοί ηγέτες δεν έχουν μιλήσει από τότε που ο Τζόνσον ανέλαβε την Πρωθυπουργία. Ωστόσο, έχουν πραγματοποιηθεί παρασκηνιακές συναντήσεις ανάμεσα σε αξιωματούχους της Ντάουνινγκ Στριτ και το Κόμμα του Brexit. Επιπλέον, σύμφωνα με πηγές του OpenDemocracy, περαιτέρω συζητήσεις έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο (14-15 Σεπτεμβρίου).

Οι συγκεκριμένες συζητήσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν την οργάνωση μιας δημόσιας συνάντησης ανάμεσα στον Τζόνσον και τον Φάρατζ που μπορεί να γίνει μετά την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, την επόμενη εβδομάδα.

Ο βουλευτής των Τόρις Εντ Βέζεϊ είπε ότι μια συμφωνία με το Κόμμα του Brexit «θα σηματοδοτούσε τον θάνατο του κεντρώου χώρου του Συντηρητικού Κόμματος».

Η Ντάουνινγκ Στριτ δεν έχει δεχθεί να κάνει κανένα σχόλιο για το προσωπικό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού και δεν παραδέχεται καμία επαφή με τον Φάρατζ ή με το προσωπικό του κόμματός του.

Πέρα από μια στρατηγική απόφαση ανάμεσα στο Κόμμα του Brexit και τους Τόρις ότι οι υποψήφιοί τους δεν θα διεκδικήσουν ο ένας έναντι του άλλου κρίσιμες περιφερειακές θέσεις, η συμφωνία θα μπορούσε επίσης να απελευθερώσει μια αναγκαία δωρεά σε μετρητά για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας των Συντηρητικών, την οποία οι ίδιοι κοστολογούν στα 20 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να είναι επιτυχής.

Το 2017 το κόμμα ξόδεψε 18,5 εκατομμύρια λίρες και απέτυχε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία.

Η εξαφάνιση του κεντρώου χώρου των Τόρις

Η προοπτική μιας συμφωνίας ανάμεσα στο Συντηρητικό Κόμμα και τον Φάρατζ αναμένεται να τρομοκρατήσει τους κεντρώους Τόρις που θεωρούν ότι ο Τζόνσον «είναι πρόθυμος να πουλήσει την ψυχή του Συντηρητικού Κόμματος για να παραμείνει στην εξουσία», σύμφωνα με τα λόγια ενός βουλευτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...