Διαφημιστική καμπάνια επί ΣΥΡΙΖΑ: «Εδώ είναι η Ιθάκη σας – Iδανικός προορισμός για εκατ. αλλοδαπούς» (βίντεο)

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει διαφημιστική καμπάνια παρουσιάζοντας την χώρα μας ως τον τον ιδανικό προορισμό προσφύγων.

Μάλιστα η διαφήμιση γινόταν στα Αραβικά, Φαρσί, Νταρί, Ουρντού, Μπάγκλα, Γαλλικά, Αγγλικά και έδειχνε τον υποδειγματικό τρόπο υποδοχής και φιλοξενίας των ανήλικων προσφύγων στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας του Πρόσφυγα, η Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής επί ΣΥΡΙΖΑ, ανέβασε στο Διαδίκτυο ταινία κινουμένων σχεδίων για τον υποδειγματικό τρόπο υποδοχής και φιλοξενίας των ανήλικων προσφύγων στην Ελλάδα. Το βίντεο δείχνει ένα μικρό προσφυγόπουλο να διαβάζει ανέμελο την «Οδύσσεια» σε ελληνικό σχολείο δίνοντας μια εικόνα ειδυλλιακή για το ποια είναι η Ιθάκη των εκατοντάδων χιλιάδων κατατρεγμένων αλλοδαπών που συνωστίζονται στα τουρκικά παράλια.

«Είσαι στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην Ευρώπη. Η ηλικία σου είναι πολύ σημαντική. Στην Ελλάδα θεωρείσαι παιδί μέχρι την ηλικία των 18 ετών… και τα παιδιά όπως και οι έφηβοι προστατεύονται. Σε παρακαλούμε να πεις την αλήθεια για την ηλικία σου.

Αν φοβάσαι να επιστρέψεις στην πατρίδα σου, μπορείς να ζητήσεις από το ελληνικό κράτος να σε προστατεύσει κάνοντας αίτηση ασύλου. Ασυλο σημαίνει προστασία. Για όσο διάστημα οι ελληνικές αρχές εξετάζουν την αίτησή σου δεν θα επιστρέψεις στην πατρίδα σου».

Eτσι ξεκινά το βίντεο κινουμένων σχεδίων, με μια ανήλικη προσφυγοπούλα να περπατά σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας ανάμεσα σε πλήθος κόσμου και την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία υψωμένες στα μπαλκόνια των κτιρίων.

Η εναλλαγή των εικόνων στο βίντεο δείχνει αρχικά το “σκληρό πρόσωπο” με τις φουσκωτές βάρκες να διασχίζουν το Αιγαίο, τη λυτρωτική διάσωση των αλλοδαπών μπροστά από τους σωρούς με τα σωσίβια στην ελληνική πλευρά και τον μικρό πρόσφυγα που διαβάζει ένα βιβλίο κρατώντας στο χέρι του κερί έξω από τη σκηνή του, στην οποία έχει γραφτεί το σύνθημα «Ανοίξτε τα σύνορα».

Εξηγώντας τη διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου το σκηνικό αλλάζει. Οι ανήλικοι πρόσφυγες προσέρχονται χωρίς ταλαιπωρία στην Υπηρεσία Ασύλου, δίνουν τα στοιχεία τους και λένε «την ιστορία τους» περνώντας από συνέντευξη, στην οποία αναφέρονται «στους λόγους για τους οποίους δεν θέλεις ή δεν μπορείς να επιστρέψεις στη χώρα σου»….

α

loading...