Φθιώτιδα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Καραβόμυλο για τη δημιουργία hot spotH νέα δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου τόνισε ότι ο δήμος Στυλίδας είναι κάθετα αντίθετος στην δημιουργία κέντρου προσωρινής φίλοξενιας στην περιοχή
Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιείται από το πρωί της Πέμπτης έξω από το στρατόπεδο «Γεώργιος Παπαποστόλου» στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας, καθώς κάτοικοι και φορείς έχουν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τη δημιουργία “hot spot” στο σημείο.

Μιλώντας στους κατοίκους η νέα δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου τόνισε ότι ο δήμος Στυλίδας είναι κάθετα αντίθετος στην δημιουργία κέντρου προσωρινής φίλοξενιας στην περιοχή.


Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν από την πληροφορία που θέλει να στήνεται στην περιοχή και δεύτερο hot spot, το οποίο θα φιλοξενήσει περίπου 350 μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και μετά την επικοινωνία του με το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης στο στρατόπεδο «Γεώργιου Παπαποστόλου», που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια, για να δημιουργηθεί ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, ώστε μέσα στον Σεπτέμβριο να φτάσουν στην Ανατολική Φθιώτιδα, οι πρόσφυγες.

Πηγή: lamianow


Δεν υπάρχουν σχόλια :