Αυτό είναι το νέο μαχητικό των ΗΠΑ – Δείτε τα πρώτα πλάνα του F-15EX! [vid]


Αφού πήρε και το τελευταίο «Ναι» από τη γερουσία, το μαχητικό είναι έτοιμο να σκίσει τους αιθέρες, με τον αμερικανικό αεροδιαστημικό κολοσσό, την Boeing, να το γιορτάζει κυκλοφορώντας βίντεο με τα νέα αποκλειστικά πλάνα του F-15EX Advanced Eagle.

Η Boeing δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα σύντομο βίντεο του νέου μαχητικού αεροσκάφους που κατασκευάζει, επισημαίνοντας ότι το F-15EX θα είναι εξοπλισμένο με τα ταχύτερα υπολογιστικά συστήματα στον κόσμο, χειριστήρια Fly-by-wire και το πιο σύγχρονο ηλεκτρονικό ραντάρ.

Το F-15EX διαθέτει τεχνολογίες αιχμής για να είναι σε θέσει να προσφέρει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πλεονεκτήματα και ικανότητες που θα αλλάξουν τα δεδομένα στις αερομαχίες με αποτέλεσμα να είναι το αξιόπιστο και αξιόμαχο απέναντι στις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές.

Προφανώς, το νέο μαχητικό θα μπορεί να φέρει πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους αλλά και πυραύλους για επιθέσεις ενάντια σε ναυτικούς στόχους και απειλές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, ενισχύοντας έτσι την προστασία του αλλά και την απρόσκοπτη επικοινωνία με φίλιες δυνάμεις στο πεδίο επιχειρήσεων.

Οι κινητήρες και το Cockpit
Επίσης, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με νέους ισχυρότερους δίδυμους κινητήρες, οι οποίοι θα παρέχουν στο F-15EX ασυναγώνιστες ταχύτητες και δυνατότητες επιτάχυνσης, κάτι που θα αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα σε αερομαχίες.

Ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι το F-15EX διαθέτει “cockpit του 21ου αιώνα” το οποίο παρέχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις πληροφορίες του πεδίου της μάχης, ενισχύοντας την ικανότητα του πιλότου να κατανοήσει το επιχειρησιακό περιβάλλον, να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και να ενισχύσει τη διαχείριση της αποστολής.

Η αρχιτεκτονική του F-15EX
Η νέα αρχιτεκτονική σχεδίασης και κατασκευής του κύτους του μαχητικού αεροσκάφους επιτρέπει την ενσωμάτωση ενός πλήρους φάσματος νέων όπλων αέρος-αέρος, αέρος-εδάφους και αντιπλοϊκών βλημάτων, με αποτέλεσμα να είναι ικανό να εμπλακεί με διαφόρων ειδών στόχους και απειλές ανεξαρτήτως του επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

https://www.onalert.gr

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια :