ΠΟΙΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ DONALD J. TRUMP? / WHO KILLED DONALD J. TRUMP’s AGENDA?

Της Λέττας Καλαμαρά
Μία γυναίκα αποδείχτηκε πιο ισχυρή από το Λευκό Οίκο των Η.Π.Α. ακυρώνοντας το προγραμματισμένο ραντεβού του Donald Trump με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Φαινομενικά η Nancy Pelosi και η υπόθεση της Ουκρανίας αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ιστορική συνάντηση των δύο ηγετών, σε συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας ΗΠΑ και Ελλάδας στη Νότιο-Ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Σε μία περιοχή που το διεθνές οργανωμένο έγκλημα αλωνίζει με τζίρο δισεκατομμυρίων ευρώ από τη διακίνηση ανθρώπων και ναρκωτικών, πετρελαίου και τσιγάρων διά μέσου ξηράς και θαλάσσης.

Δυστυχώς ο υπερ-δραστήριος Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.Πάιατ και πρώην πρέσβης της χώρας του στην Ουκρανία (!) συμπτωματικά δεν έχει αναρτήσει κάποιο σχετικό στο twitter, όπως συνηθίζει για να ενημερώνει για γεγονότα ήσσονος σημασίας. Ίσως να αναμένει και το γεύμα προς τιμή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ κ.Ρος μαζί με τους επενδυτές του που όλο έρχονται στην Ελλάδα και ποτέ δεν φθάνουν. Πρόσφατα βέβαια έχει πολλάκις αναλυθεί η στρατηγική σημασία της μεταφοράς LNG διά μέσου της Ελλάδας και από τον ίδιο τον Υπουργό κ.Ρος οπότε κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει σύντομα. Για την απεξάρτηση της Ευρώπης και των ΗΠΑ από το ρωσικό αέριο σε Ουκρανία και Ελλάδα διά μέσου του αγωγού EastMed τίποτα δεν έχει ακουστεί πάντως. Ενδεχομένως αυτό να ήταν και θέμα της συνάντησης Τραμπ-Μητσοτάκη το οποίο θα παραμένει όνειρο μακρινό από ότι φαίνεται.

Σε κάθε περίπτωση μία γυναίκα δείχνει να ελέγχει την ατζέντα του Πρόεδρου των ΗΠΑ. Αν είναι η κα Nancy Pelosi ή κάποια άλλη είναι θέμα ρεπορτάζ. Αναμφίβολα ενόψει και των εθνικών εκλογών των ΗΠΑ το 2020 η διεθνής και εθνική επικαιρότητα γίνεται αποκαλυπτική και κάθε διεθνή προσωπικότητα συντάσσεται στη μία ή την άλλη πλευρά του φεγγαριού. Το σημαντικό για την Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το λαό που εκπροσωπεί, τους ψηφοφόρους του τουλάχιστον, είναι να είναι στη φωτεινή πλευρά, στους νικητές.

Για τα περί Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, κλιματικής αλλαγής, αποκαθήλωσης του Donald Trump και άλλα παραμύθια τα αφήνουμε στη λουσμένη από τη σκόνη της εξουσίας γυναίκα δήμιο της δημοκρατίας και της ελευθερίας της σκέψης και του λόγου και στη χώρα μας. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν σύντομα. Ο Οκτώβρης προμηνύεται κόκκινος και στις δύο πλευρές του Ωκεανού. Όσοι έχουν το πιο γερό σκαρί ας αντέξουν τα μεγάλα κύματα…

loading...