Ηγουμενίτσα: Τρεις τραυματίες από τη φωτιά στο πλοίο Champion Olympic

Πανικός το πρωί από φωτιά στο πλοίο Champion Olympic. Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί στο γκαράζ του πλοίου. Δύο άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα και ένας με έγκαυμα από τη φωτιά. Πλήρωμα και επιβάτες απομακρύνθηκαν άμεσα και με ασφάλεια. Δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου Champion Olympic, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε και ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, υπόθεση για την οποία έχει επιληφθεί το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί στο γκαράζ του πλοίου Olympic Champion όπου επέβαιναν 538 επιβάτες, 79 μέλη πληρώματος και 293 οχήματα και εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Βενετία.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό σκάφος καθώς και ένα πλοιάριο του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιβάτες και πλήρωμα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό πλήρη έλεγχο. Θαλάσσια ρύπανση δεν διαπιστώθηκε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, θα διενεργηθεί προανάκριση.

loading...