Προς εμφύλιο οι ισλαμιστές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν πετάει εκτός ΑΚΡ τον Νταβούτογλου

Προς εμφύλιο οδηγούνται στην Τουρκία. Ερντογανικοί εναντίον κεμαλιστών και Γκιουλενικών, ενώ τώρα έσκασε άλλη μια βόμβα στα χέρια του Ερντογάν, καθώς οι πρώην σύντροφοι στο ΑΚΡ ετοιμάζουν κόμμα για την αποκαθήλωση του Τούρκου Προέδρου.

Πριν λίγο, το Κεντρικό Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΑΚΡ απόφάσισε να στείλει στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο τον Αχμέτ Νταβούτογλου, μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος. Oι πληροφορίες λένε πως με συνοπτικές διαδικασίες θα εκδιωχθούν από το κόμμα τις επόμενες ώρες.

Σκοπός να πετάξουν εκτός κόμματος τον εμπνευστή του «στρατηγικού βάθους» της Τουρκίας και πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, όπου είχε παραιτηθεί το 2016, αφού πρώτα έδωσε μάχη για να επανακτήσει το AKP την εκλογική του αυτοδυναμία.

Ένα μπαράζ διαρροών που τον ήθελαν να ΄χει σημαντικές διαφωνίες με τον Ερντογάν, τον είχαν οδηγήσει σ΄ αυτή την απόφαση.

Τώρα επανέρχεται κι όπως όλα δείχνουν η σύγκρουση με τον Ερντογάν θα ΄ναι μετωπική.

Πριν μερικές ημέρες, στις 23 Αυγούστου, ο Νταβούτογλου σε ομιλία του είπε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις και το κύμα βίας που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν στην Τουρκία το 2015, βρίσκονταν ηγετικά στελέχη του AKP και του ακροδεξιού κόμματος του Μπαχτσελί, του MHP.

Τα όσα είπε ο Νταβούτογλου, προκάλεσαν ξεσηκωμό στα κόμματα της αντιπολίτευσης που ζητούν από το κυβερνών AKP εξηγήσεις.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Ερντογάν, ο οποίος θα προσπαθήσει για να κερδίσει τις εντυπώσεις, να ρίξει το βάρος αλλού, στο Αιγαίο & στην Α. Μεσόγειο.

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια
https://www.pentapostagma.gr

loading...