Μια πρόταση για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού- μεταναστευτικού.

Η ΕΕ δίνει δις ευρώ στην Τουρκία για να «κρατάει» εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες στο έδαφός της , σε μια φάση που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της σε Βάρος της Ελλάδας , έχει παραβιάσει την Κυπριακή ΑΟΖ (  όλα αυτά σε βάρος και της ΕΕ ) και φαίνεται αποφασισμένη να φτάσει το δόγμα ¨Γαλάζια Πατρίδα¨ μέχρι το τέλος .

Με άλλα λόγια δίνουμε δις Ευρώ στη Τουρκία , δίνοντάς της τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μια ασύμμετρη απειλή σε βάρος μας .

Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ηλιθιότητας , ποιος είναι άραγε ;

Έτσι , οι απειλές του Τούρκου προέδρου παράλληλα ότι θα  γεμίσει την Ελλάδα με εκατομμύρια πρόσφυγες και  μετανάστες , συνιστά ωμό χλευασμό της ΕΕ και προκαλεί δυσανασχέτηση στις κοινωνίες που νιώθουν ότι απειλούνται από μια τέτοια εξέλιξη .

Πέραν των ανωτέρω ,πριν λίγους μήνες η κυπριακή προεδρία εξέφραζε την ικανοποίησή της για την ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την οποία, όπως τονίζει, «η Ε.Ε. στο υψηλότερο επίπεδο, πέραν από την επιβεβαίωση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της 18ης Ιουνίου 2019, υιοθέτησε την εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για λήψη στοχευμένων μέτρων κατά της Τουρκίας».

Όχι μόνο  δίνουμε δις ευρώ ( ως ΕΕ ) στην Τουρκία για να εξοπλίσει μια ασύμμετρη απειλή σε βάρος μας , αλλά η Ε.Ε. στο υψηλότερο επίπεδο , αποδεικνύεται «μόνο λόγια» , γεγονός που εκλαμβάνεται από τους πολίτες της με το χειρότερο τρόπο για τη λειτουργία της και μάλιστα  σε μια φάση ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεως στην Α. Μεσόγειο και στην Ευρασία .

Με όλα τα ανωτέρω αναρωτιέται κανείς γιατί δεν υιοθετείται η παρακάτω πρόταση.

Το κονδύλι που πηγαίνει στην Τουρκία να δίνεται στην Ελλάδα για να «αμυνθεί » για λογαριασμό της ΕΕ και όχι στην Τουρκία για να μας «επιτεθεί »

Ποιο συγκεκριμένα :

Α- Να αναπροσαρμοστεί η υπάρχουσα συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό και η Τουρκία να λαμβάνει μέρος του κονδυλίου που καταρχήν θα πηγαίνει στην Ελλάδα , ανάλογα με την αύξηση ή μείωση των μεταναστευτικών ροών από αυτήν . Μηδέν ροές από την Τουρκία να ισούται ΑΜΕΣΑ με το 60% του κονδυλίου προς αυτήν .

Β- Να οριστεί ( και να γίνει αποδεκτό από την ΕΕ ) ένα πλαφόν μεταναστών – προσφύγων που μπορεί να διαχειριστεί η Ελληνική πολιτεία . Εάν το πλαφόν αυτό υπερβεί , να υποχρεούται η ΕΕ να δέχεται το πλεονάζον προσωπικό , προσφύγων και μεταναστών και να το διανέμει Σ ΄ΟΛΗ την ΕΕ .

Θα απαντήσει κανείς , στο γιατί μια τέτοια ΛΟΓΙΚΗ λύση , δεν έχει έως τώρα δρομολογηθεί;

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ 

loading...