Ν. Κεραμέως: «Οι καλύτεροι μαθητές θα σηκώνουν τη σημαία»

Την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος σχετικά με τον ορισμό των σημαιοφόρων στις εθνικές εορτές προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως το νέο καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε πως η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται εκ νέου με βάση τις επιδόσεις τους, καθώς αναμένεται να αλλάξει η ρύθμιση του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, η οποία προέβλεπε πως ο εκάστοτε σημαιοφόρος θα ορίζεται μετά από κλήρωση.

Σημειώνεται πως η επαναφορά της συγκεκριμένης ρύθμισης θα αφορά μόνο στα δημοτικά σχολεία, καθώς στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο σημαιοφόρος οριζόταν με βάση την βαθμολογία του.

Η υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνοντας πως κατά το σχολικό έτος 2019-2020 δεν θα αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ενώ οι όποιες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε μελλοντικό χρόνο.

Τέλος, η κ. Κεραμέως τοποθετήθηκε και για το ζήτημα των αιώνιων φοιτητών, αναφέροντας πως η ρύθμιση του θέματος δε θα συμπεριληφθεί στο σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

loading...