Κύκλωμα εκβιαστών πίσω από τον θάνατο της Λίνας Κοεμτζή
Την ύπαρξη κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη που παγιδεύει με τολμηρές φωτογραφίες ευπαρουσίαστα νεαρά κορίτσια και στην συνέχεια τα εκβιάζει, καταγγέλλει στη Realnews ένα νέο πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση αυτοκτονίας της Λίνας Κοεμτζή, της άτυχης φοιτήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου που τον Νοέμβριο του 2016 βρέθηκε στο κενό από τον ένατο όροφο των φοιτητικών εστιών του ιδρύματος.

“Υπάρχει ένα τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη στο οποίο συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι. Πολλά όμορφα κορίτσια έχουν πέσει θύματα, όπως η Λίνα Κοεμτζή. Τα πείθουν να βγάλουν τολμηρές φωτογραφίες και στη συνέχεια τις απειλούν και τις εκβιάζουν”, δηλώνει στη Realnews ο κ. Τάκης, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει πάει στην Αστυνομία για να καταθέσει και περιγράφει με ποιον τρόπο τον απείλησαν τα μέλη του συγκεκριμένου κυκλώματος.

“Διατηρούσα μία ναυτιλιακή εταιρεία στη Θεσσαλονίκη στην οποία εργαζόταν η Λίνα και άλλες δύο κοπέλες ως υπάλληλοι γραφείου. Μάλιστα, η μία από αυτές ήταν η φίλη της Λίνας που έχει μετακομίσει στο Λονδίνο. Κάποια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο στη δουλειά και ένας κύριος μου ζήτησε να απολύσω τα συγκεκριμένα κορίτσια γιατί, όπως μου είπε, ‘δουλεύουν’ για εκείνον. Εγώ του απάντησα ότι πρόκειται για σοβαρά και εργατικά κορίτσια και του ξεκαθάρισα ότι δεν θα τα διώξω. Με απείλησε ότι θα με κλείσει στη φυλακή και ότι θα με ‘εξαφανίσει’ αν τις κρατούσα στην εταιρεία. Έτσι λειτουργούν αυτοί για να μην χάσουν τις κοπέλες”, αναφέρει ο κ. Τάκης και συμπληρώνει ότι πολλοί επιχειρηματίες έχουν δεχτεί παρόμοιες απειλές από τους ανθρώπους του συγκεκριμένου κυκλώματος. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που μέχρι πρόσφατα παρέμενε μακριά από τις Αρχές και την οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας καθώς, όπως επισημαίνει, τα μέλη του κυκλώματος θα μπορούσαν να τον εντοπίσουν και να τον βλάψουν.

Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι είναι διατεθειμένος να καταθέσει στον ανακριτή, ωστόσο υπογραμμίζει ότι θα το κάνει υπό όρους. “Θα πάω να καταθέσω στον ανακριτή και να πω όσα γνωρίζω για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος. Δεν έχω πρόβλημα να καταθέσω στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού μου υποδείξουν οι Αρχές, εκτός όμως από τη Θεσσαλονίκη”, ξεκαθάρισε ο κ. Τάκης.

Δραματική έκκληση στη φίλη της Λίνας Κοεμτζή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει μετακομίσει στο Λονδίνο, κάνει η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας και της ζητά να έρθει στην Ελλάδα ώστε να καταθέσει όσα γνωρίζει για την αιτία θανάτου της κόρης της. “Η φίλη της Λίνας, η οποία βρίσκεται στο Λονδίνο, αγαπούσε πολύ την κόρη μου. Πρέπει να καταθέσει και να πει όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση. Την εκλιπαρώ να έρθει στην Αθήνα και να μιλήσει για όλα. Ό,τι μπορεί να θυμηθεί από εκείνες τις μέρες ίσως τώρα να έχει αξία. Ξέρω ότι μπορεί να φοβάται, αλλά θέλω να τη διαβεβαιώσω ότι εμείς θα είμαστε στο πλευρό της για να την προστατεύσουμε. Πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να ανοίξουν τα στόματα. Ας το κάνει πρώτα για τη φίλη της τη Λίνα, για να δικαιωθεί η ψυχή της και ύστερα για εμένα”, δηλώνει στη Realnews η Σταυρούλα Τομπάζη, μητέρα της Λίνας και με δάκρυα στα μάτια προσθέτει: “Ξέρω ότι η Λίνα μου δεν θα γυρίσει πίσω, αλλά πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι. Μέχρι που να κλείσω τα μάτια μου, θα πονάω, δεν θα αλλάξει κάτι για εμένα. Όταν πέρασα για πρώτη φορά την πόρτα στο κοιμητήριο, υποσχέθηκα στο παιδί μου ότι θα κάνω τα πάντα, ό, τι περνά από χέρι μου για να βρω αυτούς που τη σκότωσαν. Δεν πρέπει να περάσουν άλλα κορίτσια όσα πέρασε η Λίνα”.

Την ταυτοποίηση του άνδρα που έστελνε απειλητικά μηνύματα με ψεύτικο προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην αδελφή του θύματος και στην ξαδέλφη της σχολιάζει με δηλώσεις του στη Realnews ο Αντώνης Ξυλουργίδης, δικηγόρος της οικογένειας της Λίνας Κοεμτζή.

“Η ταυτοποίηση του δράστη που απείλησε ευθέως τις ζωές μελών της οικογένειας της Γαλήνης Κοεμτζή είναι ένα βήμα προόδου, αλλά σταγόνα στον ωκεανό. Αναμένουμε διευκρινήσεις και έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται και με ποιον τρόπο στα γεγονότα της μοιραίας νύχτας, καθώς η φασαρία που καταθέτει πως άκουσε ο αυτόπτης μάρτυρας στο μπαλκόνι της εστίας της Λέοντος Σοφού, λίγο πριν η Γαλήνη βρεθεί στο κενό, δεν είναι μία τυχαία σύμπτωση”.


Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :