«Πανικός» στην ορκωμοσία του δημάρχου Αιγαίου: Επεισόδιο ανάμεσα σε Αμβρόσιο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)
Επεισοδιακά εξελίχτηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αιγίου Δημήτρη Καλογεροπούλου, καθώς σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του απερχόμενου μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου και του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων δημοτικών συμβούλων το βράδυ του Σαββάτου 31 Αυγούστου, ο παραιτηθείς μητροπολίτης έψαλε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού λέγοντας «νίκας τοις βασιλεύσι».

Τότε, φέρεται να παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, τον διέκοψε και τον διόρθωσε λέγοντας στον μητροπολίτη ότι το σωστό είναι το «νίκας τοις ευσεβέσι».


Η διόρθωση αυτή, που έχει υιοθετηθεί πλέον από την Εκκλησία στο τροπάριο, δεν άρεσε στον ιεράρχη, ο οποίος με βάση τις ίδιες πηγές, απάντησε προς τον κ. Μάρκου «αφήστε με κύριε να κάνω τη δουλειά μου».

Ο Κώστας Μάρκου ανταπάντησε προς τον Μητροπολίτη πως «δουλειά σου είναι να τα λες σωστά» και το επεισόδιο έληξε εκεί. Δείτε τις αντιδράσεις όταν ακούγεται το «νίκας τοις βασιλεύσι» μετά το 09:00

1 σχόλιο :