Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΠΟΝΔΗ «ΦΙΛΗ» ΕΝΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ, ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ...


ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ:
 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑΓράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης 

O αποκλεισμός της Ερντογανικής Τουρκίας από το επενδυτικό σχέδιο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη
(East Med) με την συνεργασία ΗΠΑ, Αιγύπτου, Γαλλίας, Ισραήλ, Ελλάδας, Κύπρου αλλά και άλλων χωρών, έχει οδηγήσει την Τουρκία σε μια άνευ προηγουμένου λεκτική επιθετικότητα προς κάθε κατεύθυνση, η οποία αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο εξ αιτίας των ανεκπλήρωτων νέο-οθωμανικών φαντασιώσεων του Τουρκικού καθεστώτος.

Ήδη από το έτος 2012 η Τουρκία άρχισε να «προσφέρει» Ελληνική και Κυπριακή Α.Ο.Ζ. στο Ισραήλ, στην Αίγυπτο, στον Λίβανο και στην Λιβύη με το πρωτότυπο «σκεπτικό» ότι δεν υπάρχει Κυπριακή ΑΟΖ επειδή η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία!

 Συνεπώς, η προτεινόμενη από την Τουρκία συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και των παραπάνω χωρών, θα γινόταν σύμφωνα με τους χάρτες που ετοίμασαν οι Τούρκοι, προσφέροντας ταυτοχρόνως στις παραπάνω χώρες δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα παραπάνω από αυτά που δικαιούνται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο!

Μια απλή όμως ανάγνωση της καθημερινής ειδησεογραφίας των τελευταίων εβδομάδων, αποκαλύπτει την τραγική πορεία που ακολουθεί η σημερινή Τουρκία από τις φαντασιώσεις του ισλαμιστή Ρ.Τ. Ερντογάν και του ακραίου «γκρίζου λύκου» Ντεβλέτ Μπαχτσελή οι οποίοι ελέγχουν ασφυκτικά την Τουρκική κυβερνητική εξουσία:

08 Ιουλίου 2019: Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε: «Η διακηρυγμένη πρόθεση της Τουρκίας να διεξάγει παράνομα μια νέα επιχείρηση γεώτρησης βορειοανατολικά της Κύπρου προκαλεί σοβαρή ανησυχία.

Αυτή η δεύτερη προγραμματισμένη επιχείρηση γεώτρησης, δύο μήνες μετά την έναρξη των συνεχιζόμενων ενεργειών γεώτρησης δυτικά της Κύπρου, είναι μια περαιτέρω μη αποδεκτή κλιμάκωση που παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου». Εκτός από την Ε.Ε. ανάλογα μηνύματα εξέπεμψαν η Αθήνα, το Παρίσι, το Κάιρο αλλά και η Μόσχα!

Η απάντηση του Ερντογάν δόθηκε στο Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν αναχωρήσει για το Σαράγιεβο: «Οι ενοχλητικοί ήχοι στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να σταματήσουν την Τουρκία», την ίδια στιγμή κατά την οποία τα πλοία που εισέβαλαν στην Κυπριακή ΑΟΖ άρχισαν να εγκαταλείπονται από τα πληρώματά τους που φοβούνται το Κυπριακό ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε νομίμως εναντίον τους.

09 Ιουλίου 2019: Άρχισε η παραλαβή από την Τουρκία του Ρωσικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος S-400, παρά τις Αμερικανικές προειδοποιήσεις. Ανακοινώθηκε η (πρώτη) Τουρκική απειλή για «άνοιγμα συνόρων και αποστολή εκατομμυρίων μεταναστών προς στην Ευρώπη».

15 Ιουλίου 2019: Νταηλίκια δια στόματος Ρ.Τ. Ερντογάν που αποκαλύπτουν την απελπιστική αδυναμία της Ερντογανικής Τουρκίας: «Η Ελλάδα είναι μικρό κράτος, την κτυπάμε όπου θέλουμε!»

16 Ιουλίου 2019: Επιβάλλονται οι πρώτες Ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την πειρατική δραστηριότητα της στην Κυπριακή ΑΟΖ, την ώρα που ο Μουσταφά Ακιντζί, εκλεγμένος Κύπριος μουσουλμάνος στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέθεσε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη «πρόταση για το φυσικό αέριο».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :