ΑΓΟΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΜΕΡΑΚΛΗΔΕΣ
ΠΕΡΙ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙ ΒΑΘΡΩΝ Ή ΑΛΛΩΝ ΤΙΝΩΝ… ΑΝΑΡΘΡΩΝ!
Γράφει ο Κωνσταντινος Καλιμαυκίδης
Έλαβα με μύνημα ηλεκτρονικό, με δυο κουβέντες διευκρινιστικές και ξεκάθαρες και τις επικροτώ παρά τις όποιες ενστάσεις μου και
εξηγώ από θέσεως αποφεύγοντας τους αγγλικούς όρους.
Διαλέγεις ένα ιστολόγιο από τα άπειρα και βρίσκεις αυτά που σε ενδιαφέρουν.
Κάποια στιγμή ανακαλύπτεις ότι μπορείς να γράψεις και να στείλεις τις σκέψεις σου εκεί γιατί θεωρείς ότι είναι μέσα στα πλαίσια και τις αρχές του ιδιοκτήτη και δημιουργού του.
Τι κάνεις λοιπόν σε απλή γλώσσα,επιχειρείς, μπαίνεις μέσα στο μαγαζί του που εσύ το διάλεξες και αρχίζει το αλισβερίσι παίρνεις και δίνεις ανταγωνιστικά.
Εκεί γνωρίζεις ότι επιχειρούν και άλλοι παλιοί που έχουν καθιερωθεί για τους λόγους τους.
Διαλέγεις από τα εκτιθέμενα προϊόντα και εκθέτεις τα δικά σου για προβολή,έτσι εκτίθεσαι και όποιοι άλλοι μπαίνουν εκεί σε βλέπουν σε δέχονται ή σε απορρίπτουν ανάλογα με το γούστο τους και είτε σε αγοράζουν «διαδίδεσαι στην αγορά και αγορεύεις» είτε παραμένεις αζήτητος στο ράφι, είδος σε στόκ.
Δεν έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης γι αυτό, ούτε μπορεί να πλασάρει το στόκ παρεμβαίνοντας, ούτε μπορεί χωθεί και να πει στον άλλο γιατί δεν σου αρέσει, ούτε να ανακατευθεί ανάμεσα σε δύο προϊόντα στο ίδιο ράφι που μυρίζει το ένα στο άλλο .
Όταν δει ότι αυτά πάνε να εξαπλώσουν την μυρωδιά, τα βγάζει από το ράφι και δεν ανακατεύεται για να μη χαλάσει το μαγαζί του.
Αν οι προμηθευτές το καταλάβουν ότι είναι εκτός προδιαγραφών θα τα αντικαταστήσουν με φρέσκα, αν όχι και του ζητήσουν τον λόγο θα τους εξηγήσει και αν δεν το αντιληφθούν, δεν ξαναμπαίνουν στο ράφι, έτσι απλά.