Ο Νάσος Ηλιόπουλος προτείνει να μετονομαστεί η Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» θα καταθέσει την πρόταση αυτή στο δημοτικό συμβούλιο
Να αλλάξει όνομα η οδός Γλάδστωνος και να γίνει «οδός Ζακ Κωστόπουλου» προτείνει ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος. Στον συγκεκριμένο δρόμο είχε βρει το θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος το 2018.

Ο κύριος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο facebook ενημερώνει πως θα καταθέσει την σχετική πρόταση, με στόχο ο δήμος «να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή».

Πρόκειται για «μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης», αναφέρει ακόμα.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:
«Ένα χρόνο μετά την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου το αίτημα για δικαιοσύνη παραμένει. Ταυτόχρονα όμως παραμένει και η ανάγκη να μην ξεχάσουμε. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο Δήμος Αθηναίων είναι να συμβάλει και αυτός στον αγώνα για να μείνει η μνήμη του Ζακ ζωντανή. Να συμβάλει στον αγώνα για την ορατότητα και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μια πόλη συμπεριληπτική με ασφάλεια για όλους και όλες. Η Ανοιχτή Πόλη θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο την μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε οδό Ζακ Κωστόπουλου. Μία μικρή συμβολή στην σύγχρονη ιστορική μνήμη της πόλης.

” … μπορούμε, ακόμα και μέσα στο πιο πηχτό σκοτάδι να παράγουμε φως. Αυτό άλλωστε έκανε πάντα η κοινότητα μας.
Και ότι, ναι ρε, όσο κλισέ και να ακούγεται, η αγάπη θα νικήσει”
Ζακ Κωστόπουλος
#justice4ZakZakie

loading...