ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ«ΑΝΤΙΘΕΣΗ» ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!


Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑΣ

Δεν αποτελεί πρωτοτυπία όταν λέμε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαφέρουν ελάχιστα και φυσικά είναι κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά και σε όλα
τα ζητήματα και η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί εξαίρεση.

Αμφότεροι βέβαια σε επίπεδο διακηρύξεων και θεατρικών παραστάσεων στο κατοχικό κοινοβούλιο καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να μας πείσουν για το αντίθετο.


Η μόνη διαφορά και όχι ουσιαστική είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δημαγωγεί στα κοινωνικά ζητήματα ενώ η ΝΔ στα εθνικά. Όταν όμως έρχεται η ώρα της κρίσης όλα καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.

Ως αντιπολίτευση και δια στόματος Μητσοτάκη μας έλεγε η ΝΔ για τις Πρέσπες: ''Η συμφωνία των Πρεσπών δεν έπρεπε ποτέ να είχε υπογραφεί και, βέβαια, δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει στην Βουλή των Ελλήνων προς κύρωση.

Γιατί αποτελεί εθνική ήττα, που έχει ήδη ακυρωθεί στην συνείδηση του λαού. Και εθνικό λάθος, που προσβάλλει την αλήθεια και την ιστορία της χώρας''.

Ως κυβέρνηση τώρα μας είπε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης "Πιστεύουμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών αφήνει χώρο μέσω της ευρωπαϊκής διαδικασίας ένταξης της γείτονος να βρούμε επωφελείς τρόπους συνεργασίας και για τις δύο πλευρές'',

''Η συμφωνία έλυσε τα πολιτικά ζητήματα και αφήνει χώρο για συνεργασία στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων και της οικονομίας''.


Επίσης ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που μάλιστα είχε πάρει μέρος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για την Μακεδονία μας είπε: ''Για να σταθεί η συμφωνία θα πρέπει και τα δύο μέρη να παραμείνουν προσηλωμένα στους ουσιώδεις όρους αυτής. Εάν εφαρμοστεί απαρέγκλιτα και από τις δύο πλευρές μπορούμε να ελπίσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και για τις δύο χώρες.''

Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο ''ουσιαστικά αρμόδιος'' για την εξωτερική πολιτική της χώρας πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ μας είχε ενημερώσει για την πραγματική στάση της ΝΔ από τότε που ήταν αντιπολίτευση και ''διαφωνούσε'' συμμετέχοντας και στα συλλαλητήρια.

''Η ΝΔ διαφωνεί αλλά θα προxωρήσει μπροστά'', μας έλεγε με νόημα ο πρέσβης. Δηλαδή φωνάζουν λίγο τώρα για εκλογοκαπηλία, πατριδοκαπηλία κτλ. αλλά όταν γίνουν κυβέρνηση θα το κάνουν γαργάρα και θα το εφαρμόσουν.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε ότι ο πρέσβης ''δικαιώθηκε'' στις προβλέψεις του και η ΝΔ έκανε την κίνηση Καρατζαφέρη(κωλοτούμπα). Η ΝΔ όχι απλά κάνει γαργάρα την συμφωνία αλλά αποκαλεί τα Σκόπια Β.Μακεδονία όπως επιβάλλει η συμφωνία.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :