Έτσι ήταν το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκεΤο αυτοκίνητο τότε μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά το 1918 ο Νίκος Θεολόγος ήταν ο άνθρωπος που κατασκεύασε το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο.

Ο ίδιος μάλιστα χρησιμοποίησε μηχανή μοτοσυκλέτας για να το δημιουργήσει. Ο Θεολόγος εργάστηκε στην αμερικανική βιομηχανία αυτοκινήτων και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1914. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’20 ασχολήθηκε επιτυχώς με αμάξια κι αμαξώματα.

Η Ν. Θεολόγου ήταν ελληνική εταιρεία κατασκευής οχημάτων. που ίδρύθηκε από τον Νίκο Θεολόγου, Έλληνα μηχανικό αυτοκινήτων ο οποίος εργάσθηκε για λίγα χρόνια στις ΗΠΑ, και επέτρεψε στην Ελλάδα το 1914. Μεταξύ 1916 και 1918 σχεδίασε και κατασκεύασε ένα μικρό επιβατικό αυτοκίνητο με μηχανή μοτοσικλέτας, ενώ από το 1920 η εταιρία ασχολήθηκε με την κατασκευή αμαξωμάτων λεωφορείων και φορτηγών. Η παραγωγή σταμάτησε στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, λογικά λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού από επιχειρήσεις όπως η Τουρνικιώτης και Αθηνά στην Αθήνα, Μπουχάγιερ στην Πάτρα και άλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :