Η Στοιχειωμένη Συμφωνία των Πρεσπών

Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Έχω κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί πως την θεωρώ: επαίσχυντη, κατάπτυστη και εθνοβόρο.
Είχα επισημάνει – πριν συναφθεί – τους κινδύνους. Μάταια.
Στήριξα  τα συλλαλητήρια, ένωσα την γραφίδα και την φωνή μου.
Όλοι οι “Δημοκράτες Πατριώτες” της πλάκας και του βεβαρυμμένου εμφυλιοπολεμικού -και όχι μόνον – παρελθόντος, με έβριζαν ανερυθρίαστα επειδή  η φωνή μου χάλαγε την πιάτσα της ενδοτικότητας, των εκχωρήσεων, της παράδοσης του ονόματος, της εθνότητας/ταυτότητας,  της Γλώσσας στους Σκοπιανούς/ “Βορειομακεδόνες”.
Δειλά ανθρωπάκια, χωρίς ντομπροσύνη, λεβεντιά και φιλοπατρία  ασυνείδητα και ασύγγνωστα , ύπουλα και μουλωχτά, συμφώνησαν και διέπραξαν με τους Σκοπιανούς σε κάποιο γκαράζ  της Δοϊράνης, το ανοσιούργημα. Να το δεχτώ ότι πιέστηκαν αφόρητα από τους ξένους.
Ακόμη (υπόθεση εργασίας) να συμφωνήσω πως αυτό επέβαλε το συμφέρον του τόπου.
Όμως ο χειρισμός, οι ξυλοδαρμοί των διαδηλωτών πατριωτών , που εναντιώνονταν, καθώς και οι ανείπωτοι, βαρύτατοι χαρακτηρισμοί γιατί έγιναν;
Γιατί -όπως είχα υποδείξει- δεν έκαναν Δ η μ ο ψ ή φ ι σ μ α, ώστε να πληροφορηθούν  και τη δική μας γνώμη; Τους αρκούσε μόνον να μας αγνοούν και να μας βρίζουν.
Μέχρι σήμερα -ασφαλώς και μελλοντικά – οι ένοχοι συνεχίζουν να προβάλλουν τις προσωπικές αντεθνικές πομπές τους, ως …μεγάλη εθνική επιτυχία/προσφορά … αυτοθαυμαζόμενοι (;).
Αποκρύπτουν την επιστολή παραίτησης του, τότε, Υπουργού Εξωτερικών.
Προσπαθούν να πουν πως 10 χρόνια πριν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ διαπραγματευόταν  το όνομα. Έχουν βέβαια δοθεί πειστικές απαντήσεις από τους -τότε – αρμόδιους.
Θα αρκεστώ σε μια λογική ερώτηση:
Εκείνοι διαπραγματεύονταν, αλληλογραφούσαν, συζητούσαν, αλλά Δεν συμφώνησαν . Ενώ η Κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που υπέγραψε, προφανώς από υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης.

Οι ερινύες θα τους συνοδεύουν, ότι και αν σκαρφιστούν. 
Υπάρχουν κάποιοι (μεταξύ των οποίων και εγώ) οι οποίοι δεν πιστεύουν σε αυτό το Κ.Δ. Πολίτευμα /Υβρίδιο/ Δημοκρατικό κακέκτυπο /μετάλλαγμα, όπως το κατάντησαν  οι πολιτικάντηδες.
Πολίτες  που  δεν  είναι αγκιστρωμένοι ή Κομματοεξαρτημένοι. Τους αρκεί να είναι Έλληνες – και όχι φιλέλληνες ή Ελληνόφωνοι – Πατριώτες.
Έλληνες που αγανακτούν και διαμαρτύρονται όταν αισθάνονται πως βλάπτεται και  συρρικνώνεται η Πατρίδα τους.
Αυτούς, αντί να τους βρίζετε κύριοι “Αριστεροί” ως ακραίους κ. α εμετικά ανάλογα, θα τους ρωτήσετε άραγε ποτέ – κάποτε, άμποτε, γιατί εναντιώνονται;
Ακόμη και αν αύριο έβγαινε σύσσωμη η ΝΔ και συνέχαιρε  την Κυβέρνηση για την … “Υπέροχη Εθνωφελή Συμφωνία των Πρεσπών”, τι νομίζετε ότι θα συνέβαινε;
Εμείς οι πατριώτες  θα αλλάζαμε γνώμη και θα χειροκροτούσαμε τους                  Σ υ ρ ρ ι κ ν ω τ έ ς  του  Ελληνισμού, επειδή  – από κοινού  – θα είχαν δράσει ανθελληνικά ; Θα ήταν ποτέ κάτι τέτοιο δυνατόν;
Είναι τέτοια η  μπουνταλωσύνη  των Νεοπατριωτών, που θυμίζει τον ανόητο δολοφόνο ο οποίος γυρίζει πανικόβλητος στον τόπο του εγκλήματος και -παρουσία των αστυνομικών- προσπαθεί να καλύψει το  πτώμα με το  ματωμένο σεντόνι … για να μην το προσέξουν !!!.

ΥΓ Αμετανόητος ακόμη και σήμερα (και με την ευκαιρία της ΔΕΘ) ο τέως Πρωθυπουργός συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθειά του να μας πείσει πως αισθάνεται … υπερήφανος για το εθνικό ρεζιλίκι της συμφωνίας των Πρεσπών.
        Είναι δε τόσο σίγουρος για το επίτευγμά του (εκτός και αν υποφέρει από τύψεις και επιζητεί άλλοθι) που επιχειρηματολογεί επικαλούμενος και την … σύμφωνη γνώμη /συναίνεση της ΝΔ (;).
Αξιοθρήνητη, αλυσιτελής,  προκλητική προσπάθεια αποπροσανατολισμού και προσωπικής απεμπλοκής. 

loading...