ΠΑΙΔΕΙΑ με Σημαία Ευκαιρίας

Κώστα  Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Ήταν -για την “Αριστερά της πρώτης φοράς” η “χρυσή ευκαιρία” να “μην …χάσει την ευκαιρία”, να “αρπάξει την ευκαιρία της Κομματοψηφοθηρίας  από τα μαλλιά”.
Να υψώσει ακόμη και στο σκάφος της Παιδείας μια “Σημαία ευκαιρίας” / “ευκολίας”. Απίστευτη η διευκόλυνση για όλους τους μειονεκτούντες /ακατάλληλους για πανεπιστημιακού επιπέδου εκπαίδευση υποψηφίους σπουδαστές. “Σε τιμή λοιπόν ευκαιρίας”  προχώρησαν οι … “διανοούμενοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι: Υπουργοί και άλλοι εμμονικοί, ιδεοληπτικοί Κομματοπληγικοί (=πάσχοντες από την ανίατη νόσο του Κομματισμού και του Αριστεροτροπισμού =αθεράπευτη στροφή προς τα αριστερά) στο ξεθεμελίωμα της Παιδείας.
Αφού πολέμησαν την κορυφή: την Αριστεία, “σκέφτηκαν” (όπως συνηθίζουν να σκέπτονται και να συσκέπτονται οι νοσηροί εγκέφαλοι) να βάλουν μπουρλότο και στην βάση. Άρχισε η πολιτικάντικη κολοκυθιά!
– “Γιατί να μην εισάγονται και αυτοί που γράφουν κάτω από την βάση = 10 στα ΑΕΙ;
-“Καλύτερα και με πέντε (5)”.
– “Γιατί όχι και με δύο (2)”;
Τελικά θριάμβευσε κάποιος ο οποίος έγραψε … ο -plus (λίγο πάνω από το 0 και κάτω από το 1 (ένα)!.
Φθάσαμε -σταδιακά, προοδευτικά, αριστερόστροφα, να έχουμε – αυριανούς -επιστήμονες τόσο ικανούς που το περίπου 1/3 τους να μη μπορεί να πιάσει ούτε καν τη βάση (;). Ανήκουστο (!).
Η νέα Κυβέρνηση υπολογίζει πως από -ή μέχρι ; – το 2022 θα αποκατασταθεί η ζημιά που επήλθε. Θα επανέλθει η βάση του 10 ως προϋπόθεση εισαγωγής. Βέβαια οι τυχεροί (ευκαιριακά επωφεληθέντες το 2019, 20,21) οι οποίοι θα εισαχθούν με μηδενικά (ή παραπλήσια) προσόντα θα βγουν επιστήμονες και θα διεκδικήσουν θέσεις στην αγορά εργασίας, σε βάρος άλλων καλύτερων συναδέλφων τους. Δίκαιη η ανταμοιβή για εκείνους που ψηφίζουν “Αριστερά” / ακόμη και αν είναι δεξιόχειρες).

ΥΓ Αναντίλεκτα είμαστε χώρα ευκαιρίας. Όχι τόσο συγκυριακής όσο … προγραμματισμένης. Όσοι δεν προκάνατε με την “πρώτη φορά Αριστερά” φροντίστε να αρπάξετε την ευκαιρία της 2ης φοράς Αριστερά (Αν φυσικά -ή μήπως αφύσικα;- υπάρξει!).

loading...