Βραζιλιάνος ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει η κλιματική αλλαγή – Νομίζει κανένας ότι βιώνουμε το τέλος του κόσμου;»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Ερνέστο Αραούζου υποστήριξε ότι η ανυπόστατη κινδυνολογία για το φαινόμενο της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής απειλεί τη βραζιλιάνικη «εθνική κυριαρχία».

«Δεν υπάρχει καμιά καταστροφή λόγω της κλιματικής αλλαγής», διαβεβαίωσε ο Αραούζου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συντηρητικό κέντρο μελετών Heritage Foundation των ΗΠΑ.

«Κρίνοντας από τον διάλογο που γίνεται, νομίζει κανένας πως βιώνουμε το τέλος του κόσμου», πρόσθεσε.

Ο Αραούζου ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για τα αίτια της κλιματικής αλλαγής, επιχειρηματολόγησε ότι όσοι κινδυνολογούν επιδιώκουν να προσποριστούν πολιτικά οφέλη, φθάνοντας στο σημείο να καταγγείλει μια συνωμοσία της Αριστεράς εναντίον των ΗΠΑ και της Βραζιλίας, η εθνική κυριαρχία της οποίας απειλείται, κατ’ αυτόν.

Κατά τον επικεφαλής της βραζιλιάνικης διπλωματίας, οι πυρκαγιές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου εφέτος είναι περίπου ίσες με τον μέσον όρο, ενώ στην αποψίλωση του τροπικού δάσους αποδίδεται το 2% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Σε όλο τον πλανήτη η αποψίλωση των δασών προκαλεί το 11% των συνολικών εκπομπών CO2.

«Ακόμα κι αν υποθέταμε ότι οι εκπομπές CO2 επηρεάζουν άμεσα τη θερμοκρασία, πράγμα που τα μοντέλα των υπολογιστών δεν αποδεικνύουν, δεν ευθύνεται η Βραζιλία», διαβεβαίωσε ο Αραούζου.

Ο Αραούζου υπερθεμάτισε, λέγοντας πως ορισμένοι σκιαγραφούν τη Βραζιλία ως τη «χώρα που καταστρέφει τον πλανήτη», προτείνουν να της επιβληθούν εμπορικές κυρώσεις, ακόμη και να γίνει «εισβολή» στο έδαφός της.

Ο Βραζιλιάνος ΥΠΕΞ έκανε την τοποθέτηση αυτή περίπου δέκα ημέρες πριν διεξαχθεί η σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα.

loading...

1 thought on “Βραζιλιάνος ΥΠΕΞ: «Δεν υπάρχει η κλιματική αλλαγή – Νομίζει κανένας ότι βιώνουμε το τέλος του κόσμου;»

  1. Αμα εισαι puta que parios karalio που να την δεις δεν την βλεπεις

Comments are closed.