Σύσκεψη στο Δημαρχείο της Λάρισας: «Όχι άλλους αλλοδαπούς, δεν αντέχει η τοπική κοινωνία» (βίντεο)


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη και με τη συμμετοχή βουλευτών του νομού, μετά τις φήμες και τα δημοσιεύματα περί πιθανής μετακίνησης νέων παράνομων μεταναστών προς το ΚΕΠΑ στο Κουτσόχερο, το οποίο βρίσκεται βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το… ΑΤΑ!

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Άννα Βαγενά, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Λαμπρούλης. Επίσης η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί, απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Καλογιάννη, ενώ και ο Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος βρίσκονταν εκτός Λάρισας, επικοινώνησε με τον δήμαρχο. Τέλος, ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, κοινοποίησε στον δήμαρχο σχετική ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.


Ενημέρωση για τα προβλήματα στο Κουτσόχερο

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Λαρισαίων προχώρησε σε αναλυτική ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες βουλευτές για την κατάσταση στο ΚΕΠΑ στο Κουτσόχερο. Η ενημέρωση αφορούσε τον αριθμό των αλλοδαπών τη σύνθεσή τους και τα προβλήματα που παρατηρούνται στην λειτουργία του , με το δήμαρχο να τονίζει πως τον τελευταίο χρόνο τα προβλήματα αυξάνονται και οι αντοχές της τοπικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί.

Ζητούν να μην αυξηθεί ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στο Κουτσόχερο

Ακολούθησε αναλυτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να καταλήγουν στα εξής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου:

Εκφράστηκε η κοινή θέση να μην υπάρξει επέκταση του ΚΕΠΑ στο Κουτσόχερο και να μην αυξηθεί ο αριθμός των σαλλοδαπών που φιλοξενούνται σ’ αυτή.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η μεταφορά αλλοδαπών από τα νησιά στην ενδοχώρα, τονίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν νέα στρατόπεδα σε περιοχές της επικράτειας που μέχρι σήμερα δεν έχουν αναλάβει ευθύνες στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Να επανεξεταστούν θεσμικά τα ζητήματα της καλής λειτουργίας της δομής, η οποία έχει διαταραχθεί.

Να επιδιωχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση βουλευτών και δημάρχου Λαρισαίων με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.Δεν υπάρχουν σχόλια :