Κώστας Γαβράς: «Η ευρωπαϊκή Αριστερά απέτυχε παντού»

Oι πρωταγωνιστές και κινηματογραφικοί συντελεστές, της ταινίας «Adults In Α Room» (Ενήλικοι στο δωμάτιο) πλαισίωσαν τον Κώστα Γαβρά στη συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την πρεμιέρα στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Ο Χρήστος Λούλης που υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε η ταινία, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης που στο φιλμ υποδύεται τον Αλέξη Τσίπρα, η Βαλέρια Γκολίνο (Δανάη Στράτου), αλλά και ο Αλεξάντρ Ντεσπλά που υπογράφει τη μουσική έδωσαν το παρών στη συνέντευξη.

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι δεδομένο και μένει να φανεί αν ο σημαντικός σκηνοθέτης, θα καταφέρει να συμπαρασύρει στην αφήγησή του για τα γεγονότα του 2015, τους κριτικούς και το διεθνές κοινό.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Κώστας Γαβράς έκανε αρκετά πολιτικά σχόλια. Δήλωσε πως «η ευρωπαϊκή Αριστερά απέτυχε παντού και πως η Ευρώπη μετατρέπεται σε νεοφιλελεύθερη αυτοκρατορία». 

«Πρέπει να σκεφτούμε τι είναι η Αριστερά. Για μένα δεν είναι οι άνθρωποι, αλλά ιδέες για την κοινωνία, μια φιλοσοφία ζωής. Και αυτή τη φιλοσοφία την εμπιστευτήκαμε σε άνδρες που απέτυχαν», είπε ο σκηνοθέτης σε δημοσιογράφους σήμερα όταν κλήθηκε να μιλήσει για το πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη.   Ταυτόχρονα, προειδοποίησε για τον κίνδυνο των λαϊκιστών στην Ευρώπη, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η γερμανική προεδρία της Ε,Ε. θα αλλάξει τα πράγματα.

Λίγο πριν την προβολή του «Ενήλικοι στην Αίθουσα» ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε με το βραβείο Jeager-Lecoultre για το συνολικό έργο του και την κινηματογραφική του καριέρα.

loading...

2 thoughts on “Κώστας Γαβράς: «Η ευρωπαϊκή Αριστερά απέτυχε παντού»

  1. Η αριστερά δεν είναι η λύση των προβλημάτων, αλλά είναι μέρος αυτών.

  2. Η αριστερά θεωρία, είναι μια ανθρώπινη και Δημοκρατική κατάκτηση, όμως, για να εδραιωθεί χρειάζεται , έναν καθόλα έντιμο πατριώτη πολιτικό, που στην εποχή μας δυστυχώς δεν υπάρχει, και τούτο. επειδή η συναλλαγή των διαπραγματεύσεων γίνεται με Χρήμα και όχι με πατριωτικά και Ανθρώπινα Αισθήματα,
    [Αθέμιτος των Πολιτικών Πλουτισμός] στην υγειά των κορόιδων, Γιαυτό και οι Λαικές Επαναστάσεις.

Comments are closed.