ΚΑΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??? Βούλγαρος υπ. Αμυνας: Οι παράνομοι μετανάστες να πυροβολούνται στα σύνορα της Ελλάδας

«Η πλειονότητα όσων περνούν τη Μεσόγειο δεν χρήσουν προστασίας, δεν καταδιώκονται, θέλουν απλά να ζήσουν στην πλούσια Δύση», δηλώνει ο υπουργός Αμυνας της γειτονικής μας χώρας και αναπτύσσει το ευφάνταστο σχέδιο του για το ερμητικό κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων
Ο υπουργός Αμυνας της Βουλγαρίας, Κραζιμίρ Καρακατσανόφ, βρήκε τη λύση για τον περιορισμό νέων προσφυγικών ροών και της παράνομης μετανάστευσης.
Νατοϊκοί στρατιώτες θα παραταχθούν στα σύνορα της Ελλάδας και τη Ιταλίας και θα πυροβολούν όποιον επιχειρεί να εισέλθει παράνομα σε ευρωπαϊκό έδαφος!
Ήδη, μας λέει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η χώρα του ετοιμάζεται να περιφρουρήσει τα σύνορά της με την Τουρκία από ενδεχόμενες νέες προσφυγικές ροές, με τη βοήθεια του στρατού. «Για την ενίσχυση της συνοριοφυλακής θα αποστείλουμε στα σύνορα στρατιωτικές δυνάμεις.
Σχεδιάζουμε τη δημιουργία πέντε ζωνών στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα, οι οποίες θα φυλάσσονται από ένα λόχο έκαστη. Στην αποστολή συνολικά 600 ανδρών θα συμμετέχουν και ειδικές δυνάμεις», εξηγεί ο Κραζιμίρ Καρακατσανόφ περιγράφοντας τις… «πολεμικές ετοιμασίες» της Σόφιας. Παράλληλα θα ενταθεί η χρήση βιντεοπαρακολούθησης και μη επανδρωμένων μέσων (drones κτλ). Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, o βούλγαρος υπουργός διατυπώνει τη θέση του για την παράνομη μετανάστευση όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πλέον τη μαζική εισροή παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη.
Για το λόγο αυτό πιστεύουμε ότι στην Ιταλία και την Ελλάδα θα έπρεπε δυνάμεις του ΝΑΤΟ να υπερασπίζονται τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, εν ανάγκη ακόμα και με τη χρήση όπλων». «Όταν οι εν δυνάμει μετανάστες διαπιστώσουν ότι οι δρόμοι προς την Ευρώπη έχουν πλέον κλείσει, τότε θα μείνουν στα σπίτια τους», εκτιμά και αφοριστικά ισχυρίζεται πως «η πλειονότητα όσων περνούν τη Μεσόγειο δεν χρήσουν προστασίας, δεν καταδιώκονται, αλλά θέλουν απλά να ζήσουν στην πλούσια Δύση».
Στη συνέντευξη ο Κραζιμίρ Καρακατσανόφ αναφέρεται και στη συμφωνία φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, η οποία υπογράφηκε την 1η Αυγούστου και πρέπει να επικυρωθεί και από την βουλή της ΠΓΔΜ: «Η συμφωνία, που προτείναμε εδώ και 18 χρόνια ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της γειτονικής μας χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», εκτιμά και σημειώνει πως οι σημαντικότερες προϋποθέσεις για τη συμφωνία ήταν ότι τα Σκόπια δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Βουλγαρίας και τερματίζουν τις προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας της.
 Κληθείς να σχολιάσει την άρνηση του πρώην πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι να επικυρώσει τη συμφωνία ο βούλγαρος υπουργός Άμυνας επισημαίνει πως «τα Σκόπια είναι ο μεγάλος χαμένος της κόντρας που ξεκίνησαν διάφορες κυβερνήσεις τους. Το αποτέλεσμα αυτή της πολιτικής ήταν η πολιτική κρίση, αλλά και το γεγονός ότι για την ΠΓΔΜ δεν έχει απομένει ούτε ένας φίλος στα Βαλκάνια».

loading...

1 thought on “ΚΑΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ??? Βούλγαρος υπ. Αμυνας: Οι παράνομοι μετανάστες να πυροβολούνται στα σύνορα της Ελλάδας

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον γείτονά μας!…. Είναι καί ωραίο παλικάρι καί το επώνυμό του φοριέται πολύ καί στην Ελλάδα (ως Καρακατσάνης), αλλά η μαγκιά του,δυστυχώς, ελάχιστα έως καθόλου!………. .Χ.

Comments are closed.