Ρε, αυτό είναι “Μαμά”… Τι δεν καταλαβαίνεις !!!

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΙΤΣΗΣ

Στην καρδιά της Μακεδονίας (την Θεσσαλονική) μιλώντας για περισσότερο από 2,5 ώρες δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για την «προδοτική συμφωνία των Πρεσπών» που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ (αυτή ντε, που υπέγραψε με αντάλλαγμα την μη μείωση των συντάξεων!!!) ξεπουλώντας το όνομα, την ιστορία και τον….Μακεδονικό χαλβά, και που ο ίδιος (ένα χρόνο πριν) υποσχόταν ότι ως Κυβέρνηση (που συνέβαλαν οι «Μακεδονομάχοι» καθοριστικά για να αναδειχθεί) θα αναθεωρούσε την συμφωνία σε κρίσιμα σημεία της.

Μιλώντας –κυρίως- προς Θεσσαλονικείς για το μετρό (γνωστό και ως «τρύπα του Κούβελα») που ξεκίνησε το 1986, που δημοπρατήθηκε το 1992 για να εγκαταληφθεί, που ενεργοποιήθηκε το 2016, που επανεκίνησαν τα έργα το 2017, που προχώρησαν σε σημαντικό βαθμό με σφικτό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους το 2021, που η ΝουΔου ασκούσε κριτική για τις…..καθυστερήσεις των Τσίπρα–Σπίρτζη, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ότι θα ολοκληρωθεί δύο χρόνια αργότερα, το 2013!!!

Γιατί λέει τα αρχαιολογικά ευρήματα θα εκτεθούν σε μουσείο (και όχι στον σταθμό Εγνατία) κάπου στην Σταυρούπολη (σε μουσείο που δεν υπάρχει σήμερα, ούτε έχει χωροθετηθεί). Δεν μας είπε βέβαια ότι έτσι εξυπηρετούνται οι εργολάβοι με την μη υποχρέωση τήρησης του χρονοδιαγράμματος παράδοσης του έργου.

Επίσης, κατά την ομιλία του, επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης (με ποια επακόλουθα άραγε;), ότι μειώνεται ο φόρος των επιχειρήσεων -για τα εισοδήματα του 2019- από το 29% στο 24% (το τυράκι) αλλά δεν μειώνεται η προκαταβολή φόρου από το 100% στο 50% που είχε αποφασιστεί (η φάκα).

Μίλησε για διαπραγμάτευση μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων (που είχε ήδη ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ) από το 3,5% στο 2,5%, παραπέμποντας την για το αόριστο μέλλον για να μην…..παραβιαστεί η συμφωνία, όταν είναι γνωστό ότι βρισκόμαστε εκτός μνημονίου και ότι τα χρήματα των εταίρων είναι διασφαλισμένα με το «μαξιλάρι» των 37 δις που διασφάλισε η προηγούμενη κυβέρνηση, και που η ΝουΔου θέλει να παραδώσει στις τράπεζες, για να….χρηματοδοτήσουν τον Λάτση για το Ελληνικό. Κατά τα λοιπά έφταιγαν οι υπουργικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είχε κολλήσει το έργο.

Βεβαίως υιοθέτησε πλήρως τις προτάσεις του ΣΕΒ όπως την αναιτιολόγητη απόλυση εργαζομένου, και φυσικά ακύρωσε τις 10.500 προσλήψεις των καθηγητών.

loading...