Τραγικός θάνατος για ηλικιωμένη στην Αυστραλία: Τη σκότωσε ο κόκοράς της

Σύμφωνα με καθηγητή ιατροδιαστικής ο κόκορας τρύπησε μια κιρσώδη φλέβα προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία και τελικά το θάνατο της γυναίκας
Τραγικό θάνατο βρήκε μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Αυστραλιά όταν δέχθηκε επίθεση από κόκορα την ώρα που μάζευε αυγά από το κοτέτσι της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Advertiser ο κόκορας τρύπησε μια κιρσώδη φλέβα προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία και τελικά το θάνατο της γυναίκας.

Την υπόθεση παρουσίασε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας Ρότζερ Μπάιαρντ στο περιοδικό Forensic Science, Medicine and Pathology προκειμένου να δώσει οδηγίες σε συναδέλφους του για το πώς πρέπει να πραγματοποιούν νεκροψίες σε θύματα επιθέσεων από ζώα.

Όπως σημειώνει ο Αυστραλός καθηγητής ο θάνατος της ηλικιωμένης αποτελεί μια οδυνηρή υπενθύμιση σε όλους να παραμένουν σε εγρήγορση όσο βρίσκονται γύρω από ζώα.

Ο καθηγητής Μπάιαρντ επισημαίνει στο άρθρο του ότι ενώ οι κάτοικοι της Αυστραλίας γνωρίζουν για τους κινδύνους από ζώα όπως φίδια, κροκόδειλοι και καρχαρίες εντούτοις θανατηφόρα μπορούν να αποδειχτούν και άλλα ζώα φαινομενικά άκακα.

«Για παράδειγμα οι γάτες αποτελούν μια συχνή αιτία για πτώσεις ηλικιωμένων καθώς συνηθίζουν είτε να τρίβονται στα πόδια είτε να κάθονται πίσω από ανθρώπους που δεν τις αντιλαμβάνονται και πέφτουν πάνω τους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

loading...