Μπόρις Τζόνσον: «Οτι και να γίνει η Βρετανία θα φύγει από την ΕΕ» – Εχασε την ψηφοφορία – Ζητεί εκλογές

Η Βουλή των Κοινοτήτων ψήφισε “ναι” σε παράταση της εξόδου από την Ε.Ε. αν δεν υπάρξει συμφωνία για το BREXIT, με 327 ψήφοι υπέρ και 299 κατά.

Ο νόμος για την δυνατότητα αναβολής της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ εγκρίθηκε από την Βουλή των Κοινοτήτων με 327 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 299 να ψηφίζουν κατά.

Πλέον το θέμα είναι αν θα συμφωνήσουν τα 2/3 της Βουλής για να πάει σε εκλογές η χώρα, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν χθες είχε πει ότι θα δεχθεί να πάει σε εκλογές η Βρετανία, αν και ξέρει ότι είναι «σφαγμένος από χέρι».

Στο εσωτερικό των Εργατικών υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με την επιλογή αυτή, θεωρώντας ότι αν συμφωνήσουν να πάνε σε εκλογές θα βγάλουν από την δύσκολη θέση τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ αν μείνει και είναι εγκλωβισμένος σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, θα φθαρεί πολύ γρήγορα και θα χάσει το πλεονέκτημα που καταγράφει σήμερα στο εκλογικό σώμα.

«Το νομοσχέδιο αυτό ουσιαστικά τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις και παρέδωσε τον έλεγχο στις Βρυξέλλες», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός ανοίγοντας την συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές.

«Υπάρχει μόνο ένας δρόμος μπροστά μας και η Βουλή έχει επανειλημμένως ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ. Τώρα ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει ο ίδιος ή ο ηγέτης της αντιπολίτευσης να πάει στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αυτή η χώρα θα φύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου», είπε, εκτιμώντας ότι τίποτα και κανένας δεν προλαβαίνει να κάνει κάτι άλλο«Αν εξακολουθώ να είμαι πρωθυπουργός μετά από την Τρίτη 15ή Οκτωβρίου, τότε θα αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου και ελπίζω ότι θα έχουμε μια πολύ καλύτερη συμφωνία», πρόσθεσε.
Πλέον το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στην Βουλή των Λόρδων, ώστε να γίνει νόμος του κράτους. Η αντιπολίτευση έχει δηλώσει πως δεν θα δεχθεί να πάει σε εκλογές εάν πρώτα δεν γίνει νόμος του κράτους η πρόταση για το Brexit χωρίς συμφωνία.

loading...