Καναδάς: Ορθόδοξος ιερέας απολύθηκε γιατί προσευχήθηκε για το Ισραήλ

Ένας χριστιανός ορθόδοξος ιερέας στη Νέα Σκοτία αναγκάστηκε να συνταξιοδοτηθεί μετά από ένα κήρυγμα που τίμησε τον Ιουδαϊσμό και το Ισραήλ σύμφωνα με καναδικά μέσα ενημέρωσης.
Ο επικεφαλής ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Βλαντιμίρ στο Χάλιφαξ, ο πατήρ Βλαντιμίρ Τόμπιν, έλαβε επιστολή από τον Επίσκοπος Οτάβας και Καναδά Ειρηναίο (Πατριαρχείο Μόσχας), ενημερώνοντάς τον ότι αποσύρεται . Η αναγκαστική παραίτηση οφειλόταν στην «εβραϊκή συστροφή της κηρύγματός σας».

Η διατύπωση φαίνεται να αναφέρεται σε ένα κήρυγμα του ιερέα, στο οποίο ανέφερε θετικά για το Ισραήλ και τον Ιουδαϊσμό. Στη συνέχεια, ζήτησε να προσεύχονται οι κληρικοί για το Ισραήλ και να υπενθυμίζουν στην εκκλησία ότι ο Ιησούς ήταν Εβραίος.

«Είμαι πάντα απλός, πάντα μίλησα το μυαλό μου», δήλωσε ο πατέρας Tobin στο CJN από το σπίτι του περίπου 75 μίλια νότια του Χάλιφαξ.

Είπε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια, τα κηρύγματα του έχουν συνδέσει τις ρίζες του Χριστιανισμού και το εβραϊκό υπόβαθρο της Παλαιάς Διαθήκης.

Ο 77χρονος κληρικός ταξίδεψε στο Ισραήλ τον Μάιο για πρώτη φορά μέσα σε 30 χρόνια. Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, επισκέφθηκε τους Αγίους Τόπους για δύο εβδομάδες και επέστρεψε το 1985 για να πάρει διδακτορικό δίπλωμα στην Αιγυπτολογία στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Ντόπιος του Χαλιφάξ, ο πατέρας Tobin σημείωσε ότι η γιαγιά του ήταν Εβραία. Ωστόσο, βαφτίστηκε χριστιανός.

loading...