ΑΡΘΡΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ»…

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΔΕΝ     ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ!

Είναι ταγμένη στην υπηρεσία του Έθνους…Ένα φόβο έχει, μήπως λυγίσει κάτω από την ευθύνη της αποστολής του …
                              
Γράφει ο Γεωκών 

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ βγαίνει από τα σπλάχνα της μάνας του, μα γεννιέται από το χθες, για το αύριο, με βαθειά ριζωμένες μέσα του τις ακατάλυτες καταβολές και με έναν προορισμό:
Να γίνει θεματοφύλακας όλων όσων θα διαπαιδαγωγήσουν και θα διαμορφώσουν τις γενιές που θα ‘ρθουν.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ένα δρόμο έχει ν’ ακολουθήσει. Και ξέρει ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει περιθώρια για υπαναχωρήσεις, γιατί η πίστη του και η απόφασή του ένα του ορίζουν.

Οι Έλληνες μοιάζουν με τη φωτιά, που είναι απόλυτα ελεγχόμενη μέσα σε ένα λυχνάρι και απόλυτα ανεξέλεγκτη, όταν αρχίζει και καίει τα πάντα στο διάβα της. Αυτό το φαινόμενο, αν δεν ελεγχθεί από το σύστημα εξουσίας εγκαίρως, μπορεί να το καταστρέψει ολοσχερώς.

Ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες γνωρίζουν τι ακριβώς έχουν κάνει. Δεν γνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στο σημερινό παγκόσμιο κοινωνικό γίγνεσθαι ήταν καθοριστική. Συμμετοχή απολύτως δυσανάλογη του μεγέθους της Ελλάδας. Συμμετοχή μεγαλύτερη από κράτη-γίγαντες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία ή η Ρωσία. Συμμετοχή, που αποτελεί το κρυμμένο “μυστικό” του συστήματος, γιατί, αν αποκαλυφθεί, θα έχουμε ακόμα χειρότερες εξελίξεις. Μόνον στον εικοστό αιώνα οι Έλληνες έχουν νικήσει δύο αυτοκρατορίες και έχουν γίνει η αιτία να καταστραφεί η μεγαλύτερη αυτοκρατορία της σύγχρονης ιστορίας.

Η μεγαλύτερη αυτοκρατορία του αρχαίου κόσμου ήταν η Περσική. Μια αυτοκρατορία απίστευτης ισχύος σε σχέση μ’ αυτούς που πιθανόν να είχε αντιπάλους. Μια αυτοκρατορία, που η οργάνωσή της ήταν αιώνες μπροστά από οτιδήποτε εκείνη τη στιγμή μπορούσε να την ανταγωνιστεί. Η αυτοκρατορία αυτή είχε τη “φαεινή” ιδέα να επιτεθεί στους Έλληνες.  Από τη στιγμή που το έκανε αυτό, ήταν θέμα χρόνου να “πεθάνει”. Γιατί; Γιατί συνδέθηκε εχθρικά με ένα “φαινόμενο”. Γιατί “προσανατόλισε” το “φαινόμενο” προς τη μεριά της.

Αυτό έγινε με την Περσική Αυτοκρατορία. Επιτέθηκε στους Έλληνες και άνοιξε “παρτίδες” μ’ αυτούς. Αυτό όμως τους έδωσε έναν “στόχο”. Για έναν λαό, που διαπαιδαγωγείται με τα Ομηρικά Έπη, αυτό είναι κίνητρο. Για έναν λαό, που η παιδεία τού θέτει στόχους απίστευτους, αυτό είναι κίνητρο. Κίνητρο επιβίωσης. Ακόμα κι αν οι Έλληνες ως λαός δεν είχαν τον καιρό εκείνον προοπτικές επιβίωσης, η εχθρότητά τους απέναντι στους Πέρσες θα μπορούσε να τους συντηρεί αιώνες. Το “φαινόμενο” δηλαδή είχε ενεργοποιηθεί και απλά ήταν θέμα χρόνου η αντίδρασή του

Οι γενιές περνούσαν και το “φαινόμενο” απλά βρισκόταν σε ύφεση. Όλα φαινόταν ελεγχόμενα, αλλά δεν ήταν. Γιατί; Διότι ήταν θέμα χρόνου στην πρώτη χαλαρή περίοδο του συστήματος το “φαινόμενο” ν’ αντιδράσει, σαν να είχε στήσει “ενέδρα”. Όταν λοιπόν εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος, τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα για τους Πέρσες. Όταν υπάρχει κοινή παιδεία, το όραμα του ενός εύκολα γίνεται όραμα του λαού. Αυτό όμως, όταν υπάρχει “προσανατολισμός”, είναι επικίνδυνο. Οι Πέρσες ούτε κατάλαβαν τι έγινε. Δεν μπορούσαν να καταλάβουν.

Το “φαινόμενο” τους επιτέθηκε και αυτοί νόμισαν ότι μπορούν να αμυνθούν, ενώ δεν υπήρχε τέτοια πιθανότητα. Γιατί; Διότι το “φαινόμενο” τρέχει. “Καίει” τα πάντα στο πέρασμά του. Δεν το αντιμετωπίζεις ως συμβατικό εχθρικό φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...