ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΦΗΛΙΟΥ

«ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ



—————————-


ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ


«ΛΟΓΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ»

Ομιλητές:

Κασιμάτης Γεώργιος (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου)

Καρακωστάνογλου Βενιαμίν (Διεθνολόγος, Λέκτoρας Νομικής ΑΠΘ,

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας)

Ρωμανός Γεώργιος (Συγγραφέας, Ιστορικός ερευνητής)

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 ώρα 7μμ

Αίθουσα τελετών Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Εθν. Αμύνης 2 Θεσσαλονίκη

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Α’ Παρατίθενται συνοπτικά και νομικά τεκμηριωμένοι δώδεκα λόγοι για την ακύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών»: α. με βάση το εθνικό μας δίκαιο, και το Σύνταγμα. Και β. με βάση τις διεθνείς αρχές «Αληθείας», «Καλής Πίστεως», «Σαφήνειας», και άρθρα της «Σύμβασης της Βιέννης», 1969, για το «Δίκαιο των Συνθηκών».

1. Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, από το 1993, οπότε έλαβε την ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΈΝΗ εντολή να διαπραγματευτεί ΜΟΝΟ για το «όνομα», την παραβίασε πολλαπλώς υπογράφοντας τελικά μία «Συμφωνία στρατηγικής σημασίας», για την οποία ΔΕΝ είχε αρμοδιότητα.

2. Θεμέλιος λίθος ψεύδους είναι η δήθεν αναγνώριση της πλαστής «μακεδονικής» γλώσσας κατά την «Τρίτη διεθνή σύνοδο του ΟΗΕ για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων, 1977». Αντιθέτως στην σχετική απόφαση του ΟΗΕ 17/8-7/9, 1977 γράφεται: «Οι εφαρμοζόμενες ονομασίες και η παρουσίαση του υλικού σε αυτή την έκδοση δεν συνεπάγονται την έκφραση οποιασδήποτε γνώμης εκ μέρους της γραμματείας του ΟΗΕ».

3. Ο Γ.Γ. ΟΗΕ, κ. Αντόνιο Γκουτέρες παραβιάζει συνεχώς την διεθνή έννομο τάξη, διότι: α. δέχτηκε στον Οργανισμό κοινή επιστολή της Ελλάδος και του Σκοπιανού κράτους αναφερόμενο ως «Βόρεια Μακεδονία», με τα εθνόσημα των δύο χωρών δίπλα δίπλα, ενώ δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ. β.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει επισήμως την διεθνή κοινότητα, αν απέστειλε την ειδική επί του θέματος έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, όπως υποχρεούται από τις Αποφάσεις 817 και 845 του ιδίου τού Σ.Α., και όπως πιεστικά απαιτούσε το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών. γ. Αναρτά καθημερινά από τον Φεβρουάριο του 2019, σε πρώτες θέσεις της ιστοσελίδας unric.org, αλλά με τρέχουσα (!) ημερομηνία, παλιά ανακοίνωσή του η οποία καταλήγει ως εξής:

«…η Υπηρεσία Πρωτοκόλλου των Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την επίσημη αλλαγή στο εσωτερικό του ΟΗΕ, από Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στο νέο όνομα Βόρεια Μακεδονία. κλπ.» Ταυτόχρονα αναρτάται κατάλογος 193 χωρών μελών, με το Σκοπιανό κράτος να αναφέρεται ως «Βόρεια Μακεδονία».

Αν αυτό ισχύει «στο εσωτερικό του ΟΗΕ» τότε πώς ονομάζεται αυτή η χώρα στο εξωτερικό; Ποια είναι η επίσημη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, και ποια η επίσημη απόφαση του ΟΗΕ αναγνώρισης του Σκοπιανού κράτους με σφραγίδες και αριθμούς πρωτοκόλλου; Γιατί δεν αναρτώνται;

4. Αγνοήθηκε κατάφωρα η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για δημοψήφισμα ισότιμο με εκείνο του Σκοπιανού. Έτσι καταπατήθηκαν: α. το θεμελιώδες άρθρο 1, παρ 2 και 3 του Ελληνικού Συντάγματος, και β. ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ, άρθρο 2 παράγραφος 1, όπου αναγνωρίζεται η ισότητα των κρατών μελών του.

5. Ο τότε ΥπΕξ, κ. Νικόλαος Κοτζιάς, σύμφωνα με το άρθρο 2 ν. 3566 (ΦΕΚ Α’ 117/05.06.2007) «Κύρωση ως Κώδικα του Οργανισμού του Υπουργείου Εξωτερικών», είχε τις περιοριστικά εκεί αναφερόμενες αρμοδιότητες, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνεται η συνομολόγηση διεθνών συνθηκών και γι’ αυτό απαιτείται, κατά το άρθρο 5β του ιδίου νόμου, ειδική εξουσιοδότησή του. Επ’ αυτού δεν έγινε καμία νόμιμη κυβερνητική πράξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...